Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jak z jablek udelat jemnou kasi
Ahoj. Mam skoro 7.mesicni dcerku a zkousely jsme zavest jablko jako prikrm. Ale nedari se mi jablicko rozmixovat na tu spravnou kasovitou formu, stale mi tam zbyvaji mensi kousky (jablko pred tim zbavuji slupky) a bojim se ji tak jablicko davat, aby ji nezaskocilo. Pouzivam na vse ponorny mixer, osatni zeleninu i maso mi mixuje bez kousku…..dekuju moc za radu.
Ivka
Super holky, moc dekuju za rady. vyzkousim tedy to struhadlo na jemno. uvidim. mne to ten mixer fakt nebere, a to tam nechavam samo tu stavu…diky moc!!!!!!
Ivka
Já jablka taky strouhala. Nejlépe na nerez nebo skleněném struhadle. Sice jedno jablko trvá ostrouhat dva dny, ale je to opravdu jemňoučké 🙂
Kdyby zůstalo, přišla bych domlsat :-))
Zkus místo mixování jablko nastrouhat na struhadle – takovém tom hodně ostrém, má dirky ve tvaru kosočtverců s ostřím ven. To je na jemné strouhání. Je to trochu víc práce, ale stopro najemno.
Spíš než jablko povařit bych strouhala. Přeci jen vaření ubírá vitamíny.
Ivko, asi je to blbost, ale zkoušela jsi nechat v těch jablíčkách trošku té vyvařené šťávy – aby se to líp mixovalo? Já jsem nikdy neměla s mixováním ponorným mixérem problémy. Nebo jiný druh jablíček?
A myslím, že v 7 měsících by jí už malinké kousky nezaskočily, pokud už zvládá jíst lžičkou, já jsem třeba maso nebo zeleninu nemixovala nikdy, jen mačkala vidličkou a maso krájela na kousíčky přes vlákno. Mixovala jsem jenom to jablíčko na přesnídávku.