Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Svačina na cesty
Je čas dovolných, cestování, zajímalo by mě co chystáte rodině na svačinu. Myslím, že každá maminka řeší co nachystat v tomto horku na cesty, k vodě.
Máte nějaké oblíbené rodinné recepty? Nebo jídlo necháváte na náhodě, co kde koupíte? Děláte řízky a vaječné smaženky jako když jsem byla malá? Jak to probíhá právě u vás?
Vzájemně se můžeme inspirovat, dát návody ostatním.
Záleží na tom, kam se jde, ale většinou si něco koupíme až tam, jinak nakrájené ovoce do krabičky, nějaký rohlík a hlavně pití.
(Citováno od Kukačka z 10.7.2015 10:24)
Když kupujete na místě, čemu dáváte přednost?
Ano, hodně spoléháme na to, co koupíme v místě, kam vyrážíme. Ale třeba na cestu do vlaku (když holky vyrážejí s turistickým oddílem) tak u kupujeme hotové bagety, tu smažím řízky (nejžádanější jsou “kuřízky“). Do krabiček chystám jak ovoce, tak zeleninu (holky milují). Někdy upeču nějakou bábovku, perník – případně ve formě muffinů.
A osvědčilo se nám večer před odjezdem udělat k večeři zapečené sendviče (máslo, francouzská hořčice, šunka, sýr) a studené si ráno vzít do vlaku místo snídaně.(Citováno od Jarmuschka z 10.7.2015 13:05)
Je vidět, že to máte vychytané. Muffiny děti milují. Snažím se jim tam propašovat zdravé věci (semínka chia, sezam, ořechy, kustovnici, avokádo, nastavuji mouku za špaldovou, žitnou), Dělám to postupně a oni baští.
nedrolí se, když se potře vajíčkem před pečením, dřív jsem ještě dělávala pizzu na plech a nakrájela na čtverečky,poslední dobou fakt vedou ty párky v těstě, i neteř je milujedřív jsem hodně děláváala tousty,ale poslední dobou dělám párky se sýrem v listovém těstě
(Citováno od pivatko z 15.7.2015 10:51)Plivatko, tousty mi přijdou docela zajímavé, dá se do nich skovat spousta dobrot.
To listové těsto, nedrolí se ti pak? Já s ním dobré zkušenosti nemám.
(Citováno od Halekon z 15.7.2015 21:01)
dřív jsem hodně děláváala tousty,ale poslední dobou dělám párky se sýrem v listovém těstě
(Citováno od pivatko z 15.7.2015 10:51)
Plivatko, tousty mi přijdou docela zajímavé, dá se do nich skovat spousta dobrot.
To listové těsto, nedrolí se ti pak? Já s ním dobré zkušenosti nemám.
Ještě dnes se v naší rodině traduje , jak náš nejmladší /letos mu bylo již pětapadesát/ při každém školním výletě hned po “startu“ autobusu vybalil a konzumoval smažený řízek – jablka zpravidla přivezl i s vejci natvrdo zpátky.
Takže – bývaly to řízky a nějaká koruna do kapsy na přilepšenou – na pití se tehdy dávala voda s citronem.
Pokud jedeme my dospělí dnes/třeba na houby/ řešíme to obloženou sýrovou bagetou, sušenkami a čoko-tyčinkami, černý čaj do termosky a placačku s něčím -kdyby zabylo někomu špatně…
Přeji hezké výlety – Jarda
dřív jsem hodně děláváala tousty,ale poslední dobou dělám párky se sýrem v listovém těstě
Také jsem přemýšlela nad nějakou specialitkou, ale malá chtěla jen a jen řízek:)
Ano, hodně spoléháme na to, co koupíme v místě, kam vyrážíme. Ale třeba na cestu do vlaku (když holky vyrážejí s turistickým oddílem) tak u kupujeme hotové bagety, tu smažím řízky (nejžádanější jsou “kuřízky“). Do krabiček chystám jak ovoce, tak zeleninu (holky milují). Někdy upeču nějakou bábovku, perník – případně ve formě muffinů.
A osvědčilo se nám večer před odjezdem udělat k večeři zapečené sendviče (máslo, francouzská hořčice, šunka, sýr) a studené si ráno vzít do vlaku místo snídaně.
Záleží na tom, kam se jde, ale většinou si něco koupíme až tam, jinak nakrájené ovoce do krabičky, nějaký rohlík a hlavně pití.
Je čas dovolných, cestování, zajímalo by mě co chystáte rodině na svačinu. Myslím, že každá maminka řeší co nachystat v tomto horku na cesty, k vodě.
Máte nějaké oblíbené rodinné recepty? Nebo jídlo necháváte na náhodě, co kde koupíte? Děláte řízky a vaječné smaženky jako když jsem byla malá? Jak to probíhá právě u vás?
Vzájemně se můžeme inspirovat, dát návody ostatním.