Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Do čeho dáváte doma sůl?
Do čeho dáváte doma sůl? Tím nemyslím,co solíte:),ale v čem uchováváte,do čeho doma přesypete sůl,ze které vaříte. Pořád nemůžu najít něco většího na kilo soli, rychle otvíratelného,nej jednou rukou,když vařím a trochu vypadajícího. Moje babička měla přihrádku v kredenci,kam přesně pasovaly takové ty skleněné otevřené nádobky s uchem, ty jsou sice bezva,ale zas nemám tu přihrádku v kredenci. Nádobku chci nechat na lince,tak je potřeba uzavíratelná. Děkuji za tipy
šroubovací sklenička
Já mám ty velké skleničky od Nescafe a tam mám sůl,cukr a spoustu dalších. Vypadá to pěkně v lince i na.
(Citováno od ludlinka z 29.7.2015 15:06)
a já je vyhazuju….dobrej nápad
Já mám ty velké skleničky od Nescafe a tam mám sůl,cukr a spoustu dalších. Vypadá to pěkně v lince i na.
ta přihrádka bývala suprová…já mám jen sklinku na tak dvě deci soli,ale to nejde jen tak otevírat
Dobrý den, způsobů je několik. Velký výběr lze nalézt tady:http://www.zelezarstvi-urotta.cz/index.php?stoken=E3B056B0&force_sid=&lang=2¤cy=0&cl=search&searchparam=s%C5%AFl&searchcnid=&searchmanufacturer=
A jestli mohu doporučit nějaký domácí typ, tak jen klasiku tzn. do solničky patří pár zrnek rýže, pohlcující vlhkost, a zabraňující zvlhnutí soli.
Sůl, kterou používám při vaření mám v takovém malém hrníčku – taky je to vlastně retro, zbyl jediný. Je to vlastně taková sklenička vložená v plastovém kruhu s ouškem. Prodávalo se to v sadě a mělo to i podšálky. Mám v něm dřevěnou lžičku. Sůl mám pak nasypanou ve šroubovací sklenici a z té dosypávám hrníček, který mám v lince mezi kořením.
Na sůl mám skleněnou nádobu se šroubovacím uzávěrem.
Sůl po nákupu přesypu do plastové dozy se šroubovacím uzávěrem (od otiskovací hmoty), to mám ve špajzu.
A v lince mám dvě keramické misky, dost hluboké – v jedné sůl, v druhé cukr (momentálně třtinový) – to je právě na vaření, cukr na přislazení nápoje.
V cukru máme hliníkovou lžičku, v soli takovou tu keramickou “čínskou“.
Ve šroubovacích plastových dozách mám i další sypké věci (mouky, moučkový cukr, krupičku, fazole, rýži…).
Děkuji za odpovědi a poznatky. Tak to vypadá,jak tady čtu, že nic lepšího než ty klasické skleněné nádoby z dob našich babiček, nevymysleli:)Tak vlastně taky RETRO:)
Mám také staré skleněné nádoby s uchem a mám je v poličce pěkně při ruce. Jsou sice trochu těžší, ale nedám na ně dopustit.