Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Grilujete, opékáte?
Počasí k tomu přímo vybízí, Grilujete a opékáte rádí? Líbí se to i dětem?
Nebo nemáte rádi, když dětí jí grilované maso atd….?
I zeleninka je naprosto skvělá 🙂
Co grilovaného jíte nejraději?
jj, máme, jednu dřevěnou, klasickou, velkou zahradní a jednu s grilem, malou spíše na douzení. My jsme prostě takoví požitkáři no 😀
Biovirusko, máte udírnu? My máme taky, jenom čeká na to až jí muž konečně zprovozní.
grilujeme, opékáme, udíme, prostě co se dá…. skoro každý den :-)já spíše než kuřecí mám ráda naložené a promarinované maso a zeleninku.
Douzujeme párky, i kuřecí stehna. Dětem je to jedno,jestli si maso opékají nebo dostanou grilované, hlavně když k tomu dostanou pořádny kopec zeleninového salátu 🙂
Snad dnes stihnu všechny reakce v tomto tématu přečíst, teď jsem jen nakoukla na posledních pár, kde je i recept na tu krkovičku. Vypadá opravdu báječně a vyzkouším ji!
U nás se dělá klasika – maso s grilovacím, trocha hořčice a cibule a nechat ložit a ložit a pak grileček a šup do pusinky 😀 Miluju špízy, hlavně tu papriku a cibuli opečenou 😉
Nejvíce se u nás dělá kuřecí, hlavně kvůli mě, protože je měkké a to mé čelisti zvládnou.
Ale jak píše Lussy, nejlepší je prostě obyč špekáček a na na klacku a ohni 😀
Dobrou chuť *
JanaK, to neznám. Až budeme opékat určitě vyzkoušíme 🙂
Lussy, to vypadá fakt dobře 🙂
Lussy, to vypadá moc dobře. S těmi balíčky jsi mi připomněla, jak děláme občas rybu – nejčastěji kapra, protože už ho osobně nemůžu cítit (mám radši mořský). Co si matně pamatuju, tak se tam dává kečup, hořtice, cibule, rajčata, paprika, tuším že i nějaké koření, zabalí se to do balíčku a šup na gril. Po upečení byste nepoznali, že jíte kapra, si to budu muset zase najít, bylo to moc dobrý.
Jinak děti u táboráku po mě vyžadují hady – kdo to zná, je to mouka, voda, koření, uhňácat těsto, uválet dlouhého hada, namotat na klacek a pomalu opékat. Osobně mám ráda kmínového ala rohlík, anebo na sladko, ale ten by měl být kynutý
My grilujeme hodně, třetí rok máme lávový gril a už jsem se naučila, že třeba o víkendu, co se dá upéct v troubě, tak radši šoupnu na gril.
Jednak grilujeme klasicky klobásy a klobásky, pak vede grilovaný hermelín, hodně dělám špízy (kuřecí maso, klobása, cibule, paprika, slanina), nebo kuřecí a vepřové maso. Na to mám úžasný recept od sestřenice, podělím se:
1 kg krkovice (jiné maso ne, chce to něco prorostlého)
1/2 sáčku grilovacího koření
1 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
1 lžíce worčestru
1 lžíce sojovky
5 lžic oleje
5 lžic vody
Musí to být taková kašička, která maso jen jakoby opatlá, ideálně naložit 2 dny předem, den před grilováním promíchat, fakt dobrota.
Nebo dělám občas domácí hamburgery, anebo játra v alobalu – dát do alobalu lehce osolená kuřecí játra – jsou rychlejší, můžou být i vepřová, trochu popepřit, trošku kečupu, cibule na kolečka, udělat pořádný balíček,aby to nevyteklo a 20 minut grilovat.
A já mám stejně nejradši obyčejný špekáček na ohýnku, to prostě miluju.
teda vy máte takový štěstí 😀 normálně najdu to, co nehledám, ale teď na mě recept juknul hned, takže:
2 vajíčka
1/2 lžičky soli, mletého pepře a mletého kmínu
2 lžíce majoránky
6 stroužků česneku
2 pol.lžíce maggi
1 lžička solamylu
osobně dávám maggi málo, protože ho nemusím, ale podle původního receptu tam patří, bohužel tu nemám poznámku, na kolik masa to je, chce to vyzkoušet 😉
pokud máte takové ty vakuové misky, tak stačí max den, v obyčejných miskách to chce 1-2 dny
přeji dobrou chuť 😀
Určitě recept dodám, jen ho musím vyhrabat, už je to rok, co jsme ho vytvářeli 😀 mě obvykle stačí naložit masíčko do grilovacího, trochu oleje a nechat uležet