Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Kvalitní pánev
Holky, prosím vás… Jakou pánev na smažení byste mi doporučily? Chtěla bych nepřilnavou, ale “zdravou“… Teflonové se mi moc nezamlouvají (právě kvůli škodlivosti teflonu), měla jsem i keramické (kvalitní), ale i tak jsem na nich dokázala udělat palačinky max. dva roky a pak se ta vrstva jakoby “ošoupe“ a už se to na to chytá… Předem moc děkuju. Kšanda
Doporučuji litinu. Dobře vede teplo a dá se na ni smažit i bez oleje. Už ji nějakou dobu mám a nemůžu si stěžovat. Tady je trochu podrobnější info: http://www.dommo.cz/Vyrobce/Carl-Victor Asi jediná nevýhoda je její váha. Pánev je trochu těžší, ale dá se na to zvyknout.
Katko, tak moje titanová Ballarini má dno nerezové.
tak dokonce byla ještě levnější http://eshop.tescoma.cz/vareni/panve-a-poklice/vitapan/603028-panev-vitapan-28-cm Brala jsem si tam toho tenkrát víc. Mám ji ve wok provedení. Vypadá robustně, je docela těžká, tak snad vydrží. Je na ni 5 let záruka, to by mi za ty prachy stačilo 😀 Teflonka od Tefalu stejně vždycky vydržela max. těch 5 let a stála tak stejně.
Kšando – zatím ji mám chvilku, ale pořád vypadá jak vyndaná z obalu. Tescoma má modrou řadu levnější a červenou dražší, tak jsem vzala tu červenou. Lepší tam už neměli :-D. Nechtělo se mi nikde už nic hledat, hlavně jsem chtěla, aby měla to dno zespodu nerezové a nedělala mi ty kolečka jako ta předražená Ballarini, která měla vespod teflon. Připadalo mi, že se snad spéká a ničí mi tím právě tu desku. Nevím, jak jinak si to vysvětlit. Asi jsem jí hodila vždycky moc velkou forsáž 😀
Katko, a jak dlouho máš tu keramickou od Tescomy? Já měla keramickou od Monety…, pak i levnější… Ty levnější se liší od dražších (podle mé zkušenosti) tím, že dražší zůstávají rovné, ale opravdu u všech se mi ten povrch jakoby “smyje“ – na normální vaření stále dobré – jako třeba osmahnout cibulku…, ale palačinky, bramboráky… na nic prostě už neudělám… Kšanda
titanová je určitě super, ale nejde na indukci. My koupili keramickou Ballarini za 2000 a za půl roku jsem ji raději prodala, protože by mi zničila varnou desku. Zespodu měla takový kolečka, který mi zůstávaly obtištěné na ind. desce 🙁 Naštěstí už nějak zmizely. Koupili jsme keramickou od Tescomy a jsem spokojená. Stála jen 1300, zespodu je nerezová hladká a keramika je taky super. Už bych jinou než keramickou nebrala. Snad krom toho titanu. Toho jsem se ale musela vzdát.
Kšando, ale když neznám tvůj nick, tak Ti těžko napíšu do OV. Kdyžtak mi napiš Tvůj mailík do mých OV, pošlu Ti i webovky, kde jsem objednávala.
kdyby byl teflon opravdu tak škodlivý, jak se “povídá“ tak by byl už dávno mezi zakázanými látkami …. podle mne to jsou jen “obchodní triky“ jak přinutit lidi kupovat zrovna to jejich zboží – tak jako s glutamátem: slyšely jste, že podle posledních výzkumů glutamát vůbec není tak škodlivý, jak se dřív povídalo?
nicméně pokud jsi proti teflonu, můžeš zkusit taky litinu – mamka má doma litinové nádobí snad už 40 let a pořád jako nové a litina jde opět do “módy“ – vzhledem ke stáří toho nádobí ovšem značku doporučit nemohu 😉
semelka
Holky, mně opravdu na ceně nezáleží. Teda né že bych měla na rozhazování, ale záleží mi hlavně, aby vydržela a byla “zdravá“. Ty keramické také stojí kolem 2 tis. a přes to nevydrží. Ten titan není nijak zdravotně závadný? Můžu tedy poprosit o tu značku – klidně do OV. děkuju Ksanda.1MD
Já bych také doporučila titánovou, ale ty ceny jsou opravdu vysoké.
Kšando – nedám dopustit na titanovou pánev. Mám ji 4 roky, je pořád skoro jako nová. A tenkrát nás zachránila, protože Hanča měla mononukleozu, takže jsem jí na ní dělala i palačinky úplně nasucho…. Ale chce to fakt kvalitní, a tudíž dražší pánev – tahle stála cca 1.400,-Kč, značku kdyžtak sdělím do OV.