Provozujeme:     České-soutěže.cz     KrálovstvíLátek.cz     Termofor.cz        Partner:    Pro Alergiky 
Přišli jste jen na čumendu? ...i vy můžete být součástí všeho, co tu vidíte... stačí se zaregistrovat.

Diskutárna

Diskutárna » Rodinná (i jiná) témata » Výživa, vaření, recepty » Jak uvařit levně,chutně a přitom zdravě? Tipy, triky a recepty.



Jak uvařit levně,chutně a přitom zdravě? Tipy, triky a recepty.
nuninka
28.11.2012 v 11:14:09

V diskutárně “Kupujete kvalitní potraviny“ mnozí z vás měli zájem o toto téma.
A tak ho tady máte :-)

-Jak uvařit dobré jídlo a přitom se kvůli tomu finančně nezruinovat?
- Máte svůj oblíbený recept, který je lehký, dobrý a na suroviny nenáročný?

Můžete se těšit na recepty a také na tipy a rady. Myslím si, že se najde spousta receptů, díky kterým zjistíte, že se dá vařit levně a přitom chutně.

Stránky: [1] 2
cucoretka
30.11.2012 v 11:50:58

levně ,chutně a já ještě říkám rychle..
nám moc chutnají těstoviny se zeleninou.V létě s rajčaty,okurkou a paprikou a v zimě s pytlíkem zmrzlé zeleniny.

nebo zmrzlou zeleninu z pytlíku a brambor,k tomu eidam na kostičky a k tomu pokrájet sirovou zeleninu.

radka2
29.11.2012 v 18:38:05

levně a zároveň zdravě hlavně saláty a polívky. protože jsme masožravci, tak hlavní jídla moc levná nejsou.
neloblíbenější saláty:
čočka+cibule+vajíčko na tvrdo + ol. olej + citr. šťáva

těstoviny+tuňák+kukuřice+fazole nebo fazolové lusky+ rukola

do obou pokud nejdu do práce přidávám česnek.

polívky špenátová, cuketová, z jarní zeleniny.
ale nevím, jestli to není levné i proto, že většina surovin jsou domácí zdroje.

radka2
29.11.2012 v 18:33:46

černý kořen je výborná a velmi zdravá zelenina. pěstujeme ho normálně na zahradě. černá slupka se oškrábe a jí se syrový, nebo vařený. já ho ppoužívám jako chřest, i mi ho chutí připomíná. já ho začla pěstovat když měl syn cukrovku. spolu s ačonkčou je pro diabetiky výborný. a hlavně fakt mě chutná:-)ale uchovat ho přes zimu se mi nikdy nepodařilo.

Anonym
29.11.2012 v 18:21:35

Tak mě to nedalo, po dotazu Lien, co to vlastně je a chtěla jsem najít na netu někde obrázek. Když tuhle zeleninu kupuju na farmářských trzích, je tam cedulka Černý kořen. Ale podle obrázků z netu to není ono nic dlouhého, je to spíš kulatější jako řepa, myslím, že tenhle obrázek v úvodu článku bude to, co kupuju:
http://www.dtest.cz/clanek-1095/zelenina-jako-lek-cerna-redkev
http://www.ekofarma-redhost.cz/sortiment/redkev-cerna

Takže to bude asi černá ředkev.

Ale nesouhlasím – nesmrdí to vůbec, naopak má to absolutně neutrální chuť, při konzumaci necítím vlastně nic a taky mi nic nesmrdí z lednice:-)Dětem to hodně chutná v polévce, já si občas nastrouhám i do salátu. Lien, fakt to byla černá ředkev, co tak smrdělo?:-)

Nuninko – díky! V sobotu jedu zase na trhy, tak nakoupím a budu strouhat:-)Problém je, že jsem tuhle zeleninu neviděla nikde v obchodě, jen na těch farmářských trzích, proto chci koupit do zásoby, asi nikde jinde neseženu:-(

No a když mi zbyde čas a ukuchtím něco zdravého, tak jsem se svou troškou ráda přispěju:-)

Ivča

bamiskabamiska
29.11.2012 v 17:31:42

tak teď mě nic nenapadá…spíš musím připsat, že jsem využila lussyny rady…v neděli jsem rozporcovala kuře…byl oběd upečený, pak polévka a prsíčka jsem si naložila na čínu…byla druhý den….zbylo mi trochu dodělala jsem zoftík dala do toho kuskus a pochutnali jsme si moc….ale ty čína i kuskus je už pro mě a Honzíka(né pro celou rodinu)

k ušetření za vaření si myslím že i pomůže mít uvařeno na dva dny a né každý den…

jinak asi teď momentálně nic levného, zdravého,asi z hlavy nevydoluju….

snažím se v týdnu dělat levnější jídla v duchu
- rizoto(dělám z vepřové konzervy kupuju v akci aby nestála to pade….máme rádi jen v tomto to suché mi děti nejedí :D )
- koprovka – budu zítra ale né s knedlíkem ale brambor vajíčko
- brambory zapečené – na cibulce obdělám maso, zeleninu, houby, přidám uvařené brambory, protlačím je jak na salát, zaleju vajíčkem
- bramborová kaše – párek, volské oko, plátek sekané…
- omáčka na špagety z mletého masa…
- zapečené těstoviny
- gulášovku s houskou
- jakoukoliv omáčku ..dělám na dva dny měním přílohy…atd

MILUJU ZAPEČENEJ BRAMBORÁK A ZADĚLANÉ KEDLUBNY PODLE BABIČKY
- do misky
- salám na kostičky
- česnek
- sůl,pepř, majoránka, česnek
- vajíčko
- hrubá kupice
- mlíko….hodně
- uvařené brambory nastrouhat na hrubém struhadle……zamíchat vznikne ředší těsto hmota a dám do zapékací mísy vymyzané máslem a zapeču….

pak babička dělávala omáčku s kedluben s nokama…
- kedlubny nakrájet na plátky
- na másle zpěnit
- osolit a přidat muškátovej květ trochu
- zahustit pak moukou…a je to :D

no ale nevím jestli je tohle zrovna zdravé :D :D

LienLien
29.11.2012 v 14:24:03

jo tak už jsem si to našla, to není ředkev, to vidím úplně prvně, ani jsem to neviděla nikde prodávat, jakou to má chuť?

LienLien
29.11.2012 v 14:23:09

černý kořen? To jako černou ředkev nebo co to je?
Brách si to jednou nastrouhal a smrdělo všechno z lednice, a vlastně i byt, fuj.

nuninka
29.11.2012 v 13:44:59

Ivčo a Domčo
Uskladňuje se jako každá jiná kořenová zelenina.
Černý kořen musí být před uskladněním čistý a suchý. Uložíme ho do písku.
Zrovna včera to říkal Jamie (Jamie vaří doma, prima Love 18:30)
Jinak si myslím, že ho můžeš nastrouhat a dát zamrazit.

Ivča a DomčaIvča a Domča
29.11.2012 v 13:08:54

Možná to sem nepatří, ale chtěla bych se zeptat – možná budete někdo vědět:-)
Dávám do polévek strouhaný černý kořen. Nevím, jak dlouho ještě bude k sehnání na trzích. Nevíte,jak ho uchovávat přes zimu – upozorňuju, že sklep nepřichází v úvahu, bydlíme v činžáku, takže jedině mrazák? Ale můžu ho nastrouhat a dát do nějakých kalíšků jako třeba zeleninu na polévku a strčit do mrazáku a pak odebírat postupně? Nebo jak jinak?

Díky! Ivča

nuninka
28.11.2012 v 16:32:37

Těstovinový salát
balíček těstovin
sýr
sůl
kuřecí šunka
čerstvá zelenina

Těstoviny uvaříme ve slané vodě a propláchneme je vodou. Smícháme s jogurtovou majonézou, přidáme nastrouhaný a nakrájenou šunkou. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Přidáme nakrájenou zeleninu.
Pokud vám zbylo kuřecí maso z obědu? Oberte ho, nakrájejte a přidejte místo salámu.

Stránky: [1] 2



Co nového na VD?

  • Védéčkoviny - přehled VD událostí uplynulého týdne.
  • Nové diskuze za posledních 7 dní
  • VD S.O.S. aneb Pomóóóc, já se tu nevyznám
  • KLUBko - uživatelský účet



    Zaregistrovat se
    Zapomněl/a jsem heslo

    Přečtěte si nové komentáře

    Nepřehlédněte

    Náš tip

  • Těhotenství týden po týdnu a vše o těhotenství na webu Rodicka.cz.
  • Školní batohy pro prvňáčky i studenty. Výběr aktovek, tašek a školních potřeb, odborné poradenství.


  • © 2004 - 2016 VašeDěti.cz - Mgr.Petra Vymětalová. | ISSN 1801-2892 | Právní ujednání | | Redakce | Užitečné odkazy TOPlist