Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Prosím pomooooc
Holky kuchařky, jestli tu někdo jste, prosím poraďte. Došla mi polohrubá mouka, dá se udělat bábovka z hladké – je v tom chuťově či při patlání těsta nějaký rozdíl? Jaký?
Včerejší bábovka je pryč, tatínek zoufá, že skoro neochutnal, ráda bych mu zítra do práce k snídani zabalila, aby věděl, že je taky náš 🙂 Ale pro mouku se mi v setrvalém lijáku nechce, 20min. pěšky, fuj 🙁
Omlouvám se za samostatné téma a v diskutárně, doufám totiž, že to tady dříve někdo najde…
Virenko já dělám hrnkovou bábovku a tam se davá hrnek hladký hrnek hrubé hrnek mouč cukru půl hrnku oleje 3 vajíčka vanilkovej cukr a prášek do pečiva.A nebo jak píšou holky smíchej hladkou a hrubou.Taky to dělám.
Virenko, přesně jak píše kukačka – namíchej napůl hladkou a hrubou mouku, tak mě to už v minulém století učila moje babička. A že to byla kuchařka! Tak doufám, že se povede.
Virenko, a co smíchat hladkou a hrubou? Já mám jeden recept dokonce přímo takto napsaný. Jinak tipla bych si, že z hladké to bude více jako piškot, možná takové trošku tužší, jestli mi rozumíš. Z polohrubé je ta bábovka taková kypřejší.
Olejová bábovka
165g písk. cukru, 3 vejce, 260g hrubé mouky, 100ml oleje, 100ml mléka, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 vanil. cukr, 2 lžíce kakaa
Žloutky vyšléháme s cukrem, postupně přiléváme olej až vznikne hustá hmota, do které přidáváme střídavě mouku (+ prášek do pečiva) a mléko. Nakonec lehce vmícháme vanilkový cukr a sníh z bílků. Polovinu můžeme obarvit kakaem. Vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 150°C asi 50-60min.
Piškotový chlebíček
4 vejce, 120g pískov. cukru, 120g hlad. mouky
Zbílků ušleháme pevný sníh, zašleháme cukr a do tuhého sněhu zašleháme postupně žloutky. Lehce vmícháme mouku. Těsto vlijeme do vymazaného nebo papírem vyloženého srnčího hřbetu a upečeme 170°C.
Ale můžeme nalít i do formy na bábovku.
Bábovka Piškotka
4 vejce, 160g tuku (hera, pela), 160g cukru, 250g hlad. mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 1/8l mléka, kakaové piškoty, marmeláda (nebo kakaové bábovkové těsto a světlé piškty)
(+ strouhaný kokos, čokol. poleva, mandle, rozinky)
Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. (Můžeme přidat rozinky, nasekané mandle). Formu vymažemea vysypeme kokosem (moukou). Rozetřeme 1/3 těsta. Naskládáme piškoty, které jsme promázli marmeládou a slepili. Překryjeme další vrstvou 1/3 těsta, nasládáme piškoty a dáme zbytek těsta. Po upečení můžeme polít čokol. polevou a pospat mandlemi.
Vírenko, vygůgli si bábovky z hladké mouky, vyjede ti spousta receptů, snad si vybereš nějako dobrou.
Zuzi, už jsem jednou dělala a nechutnala… tedy manžovi, pro kterého tentokrát primárně má být… Ale dobrý tip, v nejhorším, dík 🙂
Virenko s moukou neporadím,ale co udělat pudinkovou bábovku,ta by neprošla?Zuzina
Holky kuchařky, jestli tu někdo jste, prosím poraďte. Došla mi polohrubá mouka, dá se udělat bábovka z hladké – je v tom chuťově či při patlání těsta nějaký rozdíl? Jaký?
Včerejší bábovka je pryč, tatínek zoufá, že skoro neochutnal, ráda bych mu zítra do práce k snídani zabalila, aby věděl, že je taky náš 🙂 Ale pro mouku se mi v setrvalém lijáku nechce, 20min. pěšky, fuj 🙁
Omlouvám se za samostatné téma a v diskutárně, doufám totiž, že to tady dříve někdo najde…