Védéčkoviny 3/2015: Už jsem zase tady, ale…

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Od posledních Védéčkovin, kde jsem si tak libovala, jak skvěle se nám rok 2015 na VD rozbíhá, uplynuly téměř 4 měsíce. Za tu dobu se toho stalo a zároveň nestalo tolik, že je naprosto jasné, že rok 2015 bude pro mě (a tím pádem nejspíš i pro VD) především rokem změn.

Pokud očekáváte v tomto článku shrnutí konkrétních VD událostí za poslední týdny, jak tomu bývalo ve Védéčkovinách zvykem, zklamu vás. Spíš než zpravodajství čekejte něco na způsob osobní výpovědi (záměrně nepoužívám slovo zpověď, které by se v tomto spojení dalo očekávat).

Víc než 2 měsíce mimo

Začátkem března jsem se rozhodla chopit příležitosti a přihlásila se na dvouměsíční kurz, který měl být (a skutečně byl) přínosem pro moji práci. Tušila jsem, že bude časově náročné skloubit to s prací na VD a dalšími aktivitami. Ale že se z toho virtuálního rychlíku brzy stane Shinkanzen, který fakt vůbec nestaví, jsem nečekala. Obzvlášť v závěru to byla neskutečná jízda, kdy nejenže nebyl čas na VD, ale ani na spánek 🙂 Radši ani nebudu psát, kolik jsem toho (ne)naspala v posledních dnech kurzu.

Během té zběsilé jízdy mi stihl zkolabovat počítač tak, že se ho podařilo přivést k životu až po týdenní resuscitaci, navíc komplet přeinstalovaný, takže jsem měla o další zábavu postaráno. Když byl fit počítač, omarodila jsem si sama. A že to bylo po hodně dlouhé době, užívala jsem si to tři týdny, kdy v době, kdy jsem si připadala už fit, onemocněl pro změnu někdo z rodiny. Jinými slovy dokonalá zatěžkávací zkouška.

Aby toho nebylo málo…

… prakticky ze dne na den bez předchozího varování nastoupila do časově náročného zaměstnání Ivča, která do té doby obstarala na VD tolik práce, že nahradit ji ve výše popsané situaci bylo nemožné. Prostě další bojovka 🙂

Ivčo, jestli to čirou  náhodou čteš, tak ještě jednou (tentokrát veřejně) děkuju za všechnu tvoji energii a neskutečnou spoustu času, kterou jsi VD věnovala.

Bylo a je to fakt náročné. A to obzvlášť pro ty, kdo se k celé situaci museli nějak postavit a hasit co se dalo. Děkuju proto všem, kdo se na chodu VD v té době podílely a nevzdaly to. Speciální dík patří hlavně Peťce s Pavlínkou. Těžko říct, jestli by tu nebylo touto dobou už úplně pusto a prázdno, nebýt jich dvou.

Všechno zlé je k něčemu dobré

I když předchozí řádky zní nejspíš dost ufňukaně, nejsou tak myšlené. Jen jsem měla pocit, že bych vám to měla napsat, abyste měli aspoň trochu představu, co se dělo a co všechno nakonec vedlo k tomu, co se nejspíš ještě dít bude.

Vím, že všechno má svá pozitiva, takže jsem je našla i ve výše uvedených kalamitách 🙂  Došlo mi, že je potřeba zajeté fungování spousty věcí změnit, aby výpadek jedné osoby neznamenal kolaps téměř celého systému. Ukázalo se, že bez některých věcí se dá docela dobře obejít (a ušetřit tak spoustu času).

Prostě víceméně všechno směřuje k nějakým změnám nebo aspoň úpravám, které chci postupně zavést.

Co můžete očekávat?

Zatím myslím, že zásadní věci proběhnou spíš v zákulisí v podobě upřesnění některých rolí a přerozdělení úkolů. Tuším, že se to neobejde bez rozšíření redakční základny, takže nejspíš brzy můžete čekat nějaký VD nábor. Nejdřív si ale budeme muset ujasnit, kdo přesně nám chybí. Klidně už ale můžete předem popřemýšlet, jestli by vás něco takového lákalo 😉

Ráda bych pozornost zaměřila hlavně na naše projekty od těhotných až po školáky, kolem kterých by se měly soustředit takřka všechny VD aktivity.

Kromě toho mám v záloze ještě jeden plán, který by mohl VD zase trošku rozhýbat. Ale o tom zatím neví ani ti, s nimiž pro něj počítám, proto si ho zatím nechám pro sebe.

Děkuju za pozornost i vytrvalost 🙂

Pokud jste dočetli až sem, máte u mě virtuální medaili. Obzvlášť pak děkuju za vytrvalost a přízeň těm, kteří to během těch posledních dvou slabých měsíců nezabalili.

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (19 vyjádření)

  • Mischela

    Kurz ? proč né. A že jsi nic nestíhala ? To my taky ne. A to jsme nebyly na kurzu 🙂
    Tak hlavně ať je všechno v pořádku a ať jsme všichni zdraví.
    Na VD čítárně je skoro 70 tisíc stránek přečtených, no není to báječné ?

  • endlisek

    Hlavně, že jsi to vše zvládla a pokud ti kurz pomohl, tak to stálo za to:) Hlavně, že teď už budeš mít víc času, těším se na změny a na tvůj tajný plán, o kterém zatím nikdo neví. Miluju překvápka:-D

  • ludlinka

    Ahoj Peti.
    I já v dubnu změnila zaměstnání a s tím mám spojeno hodně starostí.
    Moc nestíhám, ale pokaždé aspoň nahlédnu.Doufám, že se vše ustálí a já budu mít více času i na diskuse a nějaké povídání.
    Chtěla jsem napsat o naší dubnové návštěvě Egypta, ale opravdu nebyl čas, jen napíšu, že jsme byli nad míru se vším spokojeni a kdyby to šlo, vrátila bych se tam.Tak zatím všem ahoj

  • anabell

    změna je život 🙂 všechno bude fajn 🙂

  • Jindriska8
    Jindriska8

    Přeji hodně úspěchů a ať se plány podaří!

  • andelinka
    andelinka

    Přeji všem hodně sil, aby se věci vrátily k normálu 😀

  • Petra Vymětalová

    Lussy, já to říkám pořád – všechno má svá pozitiva.

  • Lussy

    Koukám, že výhoda toho, že jsem tu několik měsíců nebyla je v tom, že jsem vůbec nezaregistrovala, že se tu nic nedělo 😉

  • Rezeda

    Tak koukám, že nejsem sama, komu se toho sesypalo hodně na jednu hromadu. 😉 Čímž chci říct, že mám pro zvolnění pochopení a pro vytrvání za ztížených podmínek hlavně obdiv! Takže přeju, aby bylo všechno už v nejlepším pořádku a v klidu! 🙂

  • danasi

    Petro, tak nějak to vlastně nevadí. Trochu sobecky za sebe, jsem ráda za zvolnění. Jednak nastalo teplé počasí a já jsem stále více venku a kolem domu a zahrady a chléva je práce, až až. Já bych asi z tempa tím pádem vypadla. A to jsem měla skoro dva týdny problém z internetem, který prostě neletěl do našich končin.

    Prostě slovy filmových básníků: klííííd

  • spulkin

    Hlavně, že už je vše zpět ve svých kolejích. :o) Jsme rádi, že tě tady máme.

  • gabulka73
    gabulka73

    to zvládnem:)

  • Petro, tak přeju, ať je teď zas období, kdy si trochu vydechneš, ať jsi zdravá Ty i počítač :-).
    Jinak souhlas s předchozími komentáři 😉
    A snad brzy najdeš zdatné posily!

  • Petra Vymětalová

    Musím se přiznat, že jsem dnes VD otevřela až teď. Jednak jsem potřebovala pořešit spoustu jiných věcí, jednak jsem měla trochu obavy, co mě tu bude čekat. Ale vyjste tááák milosrdné 😉
    …až mám výčitky, že jsem to vypsala moc barvitě, zpětně mi to nepřijde jako nějaké extra katastrofy (ono i to marodění bylo spíš na úrovni teplotky s rýmičkou, jen to dalo zabrat, jak se to vleklo a ubíralo energii do čehokoli). Počítač si po několikanásobné transplantaci taky blaženě vrní.
    Tak jen doufám, že budete takhle nakloněné i změnám, které jsou z mého pohledu už nevyhnutelné. Budu se snažit, aby moje úleva byla co nejmíň bolestivá pro všechny ostatní, ale i tak se obávám, že to sem tam minimálně zaskřípe.

  • Králíček4

    Petro,někdy se toho sesype najednou hodně,buď v klidu,zase bude líp a jak to napsalo Pivatko a nebo třeba se najde někdo kdo má čas a chuť pomoci 🙂

  • Kyller

    Také souhlasím s Pivátko, napsala to výstižně 🙂 A těším se na novinky
    A přeji už jen samé pozitivní věci a hlavně zdraví celé rodince

  • Marinada

    Petro, Tvé odmlčení jsem zaregistrovala a popravdě jsem ráda, že se Ti stalo „jen“ tohle – ale bylo toho teda až až!

    Jinak to cítím podobně jako Pivátko…

  • pivatko

    vše se zvládne, nemusí být stránky aktualizovány denně,denně nové články,…. chvilka polevení nevadí,já jsem tu moc spokojená

  • Jarmuschka

    No jo, však se říká, že rok 2015 je karmickým – rokem změn ve všech sférách…
    😯

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist