VD adventní kalendář

Již necelý měsíc zbývá do Štědrého dne. Ještě 25 dní a konečně budeme sedět u štědrovečerního stolu, jíst slavnostní večeři a těšit se, až zacinká zvoneček. Děti se pak nadšeně vrhnou na dárečky, budou z nich strhávat obaly a radovat se z krásných nových hraček.

25 dní! Není to mnoho, ale pro děti, které se tolik těší, je to nepředstavitelně dlouhá doba. Nejedno dítko bývá netrpělivé, nedočkavě vyzvídá, kolik dní ještě zbývá, kontroluje okýnka v adventním kalendáři, … Jak jen se ten čas pomalu vleče, když se člověk na něco tolik těší!

A co když je dítko nemocné? Nemůže do školky, do školy, nemůže s rodiči zajít na pohádku do divadla, projít se vánočně vyzdobeným městem, podívat se na obří betlém, užít si nějaké předvánoční tvoření v dílničkách, koulovat se s kamarády, … To pak to čekání trvá doslova věčnost.

Čím déle dítě musí čekat, tím spíše bude neklidné, podrážděné, někdy i protivné. Obzvlášť, je-li nemocné a ke všemu tomu dlouhému čekání ho trápí i nemoc.

Stačí přidat předvánoční shon u rodičů a vánoční atmosféra se může ztratit.

Jak to ale udělat, aby se děti nenudily a čekání na Ježíška jim rychleji uteklo? Kde brát inspiraci k příjemnému trávení oněch posledních 24 dnů?

Právě proto jsme pro vás, naše milé čtenářky a čtenáře, připravily VD adventní kalendář!

Každý den až do Štědrého dne zde, na stránkách www.vasedeti.cz, vyjde jeden článek. Co článek, to taková malá sladkost, jako je tomu u skutečného adventního kalendáře.

Čeká na vás pestrá paleta témat jednotlivých článků. Samozřejmostí bude vánočně laděné tvoření pro malé i velké. To abychom si naše domovy nádherně vyzdobili ručně vyráběnými drobnostmi. Nebo abychom vyrobili našim přátelům netradiční dáreček, milou pozornost pro potěšení oka.

Ale jen články o tvoření to nebudou! Na děti čekají i hry a úkoly, které jim budete moci vytisknout a nechat je, aby si lámaly své hlavičky.

Také tu najdete pár nápadů, jak si jinak než tvořením zkrátit dlouhé zimní večery.

A protože nechceme zapomenout na rodiče, i jim budou patřit některé články našeho kalendáře.

Doufáme, že se vám nápad líbí a že budete „vylupovat“ adventní články stejně jako děti vylupují čokoládky ze svých kalendářů.

Budeme moc rády, když se k nám připojíte a pochlubíte se výrobky, které podle našich návodů vytvoříte. Nebo když se s námi podělíte o další zážitky, které, jak doufáme, díky našim článkům zažijete.

Přejeme vám nádherný advent!


Jednotlivé články adventního kalendáře najdete zde:
1. 12. Rychlá ozdůbka na dveře
2. 12. Hodnota vánočních dárků
3. 12. Andělíček z peříček
4. 12. Telefonát do pekla
5. 12. Sněhuláček na klíče(k)
6. 12. Vánoční omalovánka jako sudoku
7. 12. Jablíčkový svícen
8. 12. Spirálky z pomerančové kůry
9. 12. Jmenovky pro Ježíška
10. 12. Plovoucí svíčka
11. 12. Kdo u vás nosí dárky? Ježíšek nebo Santa Klaus?
12. 12. Přáníčka ze zbytků dárkového papíru
13. 12. Svícny zdobené papírem
14. 12. Sněhulák do bytu
15. 12. Sněhová vločka  z korálků
16. 12. Vrstvená (duhová) svíčka
17. 12. Přáníčko – hvězdička z čajových sáčků I.
18. 12. Předvánoční mytí oken (tak trošku jinak)
19. 12. Inkoustové hrátky
20. 12. Mám!
21. 12. Peněženka aneb Když děti dávají dárky
22. 12. Přáníčko – hvězdička z čajových sáčků II.
23. 12. Ozdoba z korálků na sváteční stůl
24. 12. Popletená vánoční omalovánka