Védéčkoviny 47/2013

Tak je tu další pondělí. Také vám přijde, že ten čas utíká tak strašně rychle? Na chvilku se zastavte, udělejte si svou oblíbenou kávičku, ať turka, presíčko, nebo čokoládu a pročtěte, co se minulý týden událo na stránkách VD.

VD  se už zapojilo do vánočního dárkování, jak jinak si vysvětlit velké množství soutěží, které jsou jistě velkým lákadlem pro každého. Hraje a hrálo se o knihy, stavebnice, povlečení, poukaz na nákup kvalitních hraček, ale i balíčky od Ježíška. Ve které byste si přáli uspět?

Nahlédnutí do diskuzí

Blíží se námi oblíbené období a tak by mě zajímalo, jestli jste jako malé  děti našly nebo hledaly dárky? Jen se přiznejte :).  Díky televizní relaci jsem se ptala, jestli víte, že vánoční stromky vozí kurýr a jaký letos bude u vás? Pokud máte nějaký tip na vánoční akce – výlet, zámek, dílnička atd, kterým si zpestřujete předvánoční čas, podělte se a přispějte radou kam vyrazit.

Janca.mas se ptala na to, jestli vyrábíte, nebo kupujete karnevalové masky. Připojit fotečky by bylo krásné. Také má starost, aby přírůstek nerozdmýchal sourozeneckou žárlivost a zajímá ji, jak to bylo u vás.

Nuninka pátrá, jak to máte nastavené vy a jestli doprovázíte děti do školy a jestli máte nějaký talisman. Snad děti nepotřebují zmíněný talisman a nebojí se třídních schůzek? A nemáte se zapomenout pochlubit, jaké cukroví už máte upečené. Takže já se chlubím – zatím žádné :D, ale ještě to ani nevnímám jako něco, že bych nestíhala a nechává mě to naprosto klidnou. To s dárky je to horší 😀 …

Dcerka Supice bude mít své první narozeniny, a tak se ptá, jak slavíte narozeniny dětiček a jestli dáváte hobla?

Jessenka se ptala, co s uzeným kuřetem, které není „nic moc“ jak ho zpracovat a nakládat s ním dál.

Která se vám líbila nejvíc, té přidejte svůj hlas přímo ZDE.

O čem se psalo v článcích

Pondělí

Název prvního článku tento týden zněl „nezapomenutelná Astrid Lindgrenová“.  Jsem ráda, že zvědavost převládla a já nakoukla, mám totiž špatnou paměť na jména autorů knih. Milým překvapením pro mě bylo, že jde o autorku knihy Děti z Bullerbynu. Najdete zde dalších jejich 7 titulů. Znáte některé?

Védéčkoviny nám připravila nuninka a protáhla nás děním minulého týdne. Uteklo vám něco, nebo jste byli v obraze?

Úterý

Pokud váháte, jestli dětem třeba právě k vánocům pořídit výrobník domácí limonády, nakoukněte do článku, kde najdete odpovědi přímo od odborníka a v komentářích pod článkem si přečtete zkušenosti těch, kdo ho doma má.

U našich prvňáčků, které sledujeme od září, proběhl týden slabikářů. V dnešní době, jak tak koukám, i toto už je v slavnostním duchu…

Středa

Jak i to největší přání se může splnit, zjistíte, když si přečtete článek o knížce s názvem Policejní křeček. Musím přiznat, že jeho jméno Bruno mě trochu hodilo vzpomínkami k jednomu kriminálnímu dílu Zemana, který mám vryt do paměti :D. Knížka vypadá velmi zajímavě…

Pokud se chystáte na hory prvně i třeba po několikáté, jistě přijdou k dobru rady o tom, co by nemělo chybět malým lyžařům. Dočetli jste se něco nového, máte nějaké své postřehy?

Čtvrtek

Berušky zalézají před zimou do škvír oken, stejně tak u nuninky, která si jednu veselou berušku vyrobila spolu se svými dětmi. Prvně jsem si myslela, že je z vajíček, ale není tomu tak, prozkoumejte…

Zahrajte si o příběhy plné lásky, tajemna i zrady… pokud se na vás štěstí neusměje, můžete si Osm světů nebo Vlčí princeznu objednat. Fantazy knihy jistě zaujmou starší čtenáře a právě ony by mohly bát vhodným dárkem pod stromeček.

Pátek

Herní box doporučuje pro děti hry, které nejsou zlem. Nakoukněte a rozhodněte. Musím přiznat, že jednu z doporučovaných – Monkey Go Happy – mám moc ráda :D.

Podle světového bestselleru Hunger Games vznikl film Vražedná pomsta. Díky přiložené ukázce z filmu zabrouzdám, jestli už dávají nebo dávali v našem okolí. Ráda bych ho osobně viděla, jak aréna odhalí svou nejtemnější stránku, Kluci by určitě šli rádi se mnou. Vy si můžete o knihy zasoutěžit, nebo je získat za výrazně nižší cenu.

Sobota

Pokud vám zbude krabice, nevyhazujte! Kluci zužitkovali jednu od mléka (nakupujeme ve velkém) a přetvořili si ji ve hru. No a pak se začali hecovat – tref se do krabičky a slyšela jsem často „vedle jak ta jedle“.

Nazdárek, milé děti, milí dospěláci! To je krásné oslovení a víte, že je přímo od pohádkové bytosti, kterou mají děti nejraději, a to od Ježíška? Jestli nevíte, co musíte udělat, aby vám od něho přišel dopis, nakoukněte – ještě máte čas. My už máme splněno a jsem zvědavá …

Neděle

Neznám snad nikoho kdo by neměl rád pohádky. Tvůrci filmů Na vlásku a Raubíř Ralf, představují snímek Ledové království, úžasné filmové komediální dobrodružství! Koukněte se na ukázku pohádky a vyrazte do kina. Pokud chcete polechtat štěstíčko, zkuste si zasoutěžit…

A pokud vám po vyprání stále zůstávají liché ponožky, můžete se pustit do ponožkového tvoření dětem pro radost. Hned jsem si dala do záložek, protože koníček, maňásek, ale i kočička by u nás určitě slavila úspěch.

Tak vám všem přeji krásné vykročení do dalšího týdne, neztraťte úsměv na své tváři, rozdávejte ho kolem sebe, vždyť ten dokáže dělat přímo zázraky …  a připojuji oblíbenou otázku – kdo bude další?????