Co mě naučila homeopatie 5: Osobní poznání

Když se dívám na předchozí čtyři články, uvědomuji si, že toho co mě naučila homeopatie je mnohem víc. Kromě zákonů léčby a homeopatie, jsem došla k mnoha osobním poznáním, z nichž jsem se rozhodla také ty pro mě nejdůležitější sepsat.
Nejsou přímo zásluhou homeopatie jako takové, ale jsou to spíše objevy, které přišly cestou tak nějak samy.

Jak jsem již psala, po prvním léku mi bylo hůř než kdy dřív. Mohlo by se zdát nepochopitelné, že když mi bylo hůř, rozhodla jsem se i nadále svěřit své zdraví do rukou této metody. Ale ve velice krátké době jsem byla nucena poznat, že věci se mají jinak, než jsem si myslela. Je to jako když poznáte na vlastní oči a kůži působení přírodního zákona… Nejde nevěřit. Jak kdyby vám někdo řekl, že Země je placatá a vy jste ji viděli se točit :-), jak kdyby někdo řekl, že déšť je suchý a vy byli promáčení na kost…
Dostala jsem lék, který byl špatný, měl potlačující efekt, zlepšily se povrchní problémy a objevily se problémy hlubší. Ale současně s tím přišlo poznání, že to funguje, že to není náhoda, placebo…Věděla jsem, že když to šlo dolů, musí to jít po správném léku i nahoru.
Najednou jsem musela čelit větším problémům, ale díky tomu jsem získala zkušenosti a nadhled a mnoho dalších větších i menších životních poznání. Většina z toho se dá vidět pozitivně jen s určitým odstupem, který někdy mám a jindy ne.

Kolikrát jsem si říkala, že bych chtěla lusknout prsty a všechno vrátit zpátky. Ale byla by to s úlevou už i veliká ztráta. Kdyby přede mnou stál někdo s touto nabídkou, já nevím, jak bych se rozhodla!
Kdyby mi nebylo po prvním léku hůř, těžko bych se začala o homeopatii zajímat, těžko bych mohla tak bezpodmínečně „uvěřit“ (ve skutečnosti se však nejedná o víru, jen o poznání).
Zkrátka homeopatie si mě přitáhla. Naprosto nemilosrdně a bez slitování :-).

Je to můj osud, moje rána do zad i pomocná ruka. Jsem na začátku, ale tohle vím jistě.

Předchozí články ze série Co mě naučila homeopatie: O zdraví, nemoci a léčení, Nemoc a její projevy – co to vlastně znamená?, Výběr léku, Léčba.