Védéčkoviny 52/2013: Veselé vánoční hody!

Tak. Vánoce za námi, před námi už vlastně jen pár hodin roku 2013. Ve středu už přivítáme Nový rok. A já mám tu čest přinést letos poslední vydané Védéčkoviny. Převažující téma asi dokážete odhadnout sami – Vánoce a jejich průběh. Ale dostalo se i na jiné otázky.

Tak chutě do toho, ať máme hotovo.

V pondělí 23. prosince nám Ivča a Domča ve své recenzi nazvané Dvanáct je měsíců a každý jinou čepici nosí představila knihu “Hrajeme si u maminky”. Mohl to být tip na vánoční dárek na poslední chvíli.

Nuninka nám ve Védéčkovinách 51/2013, Vánoce  přinesla ohlédnutí za předchozím týdnem.

Na Štědrý den Petra popřála Krásné vánoce všem! Jedenáct z vás se v komentáři pod tímto článkem připojilo k Vánočnímu přání (a ostatní využili dřívější diskuse… či úplně jinou cestu.)

Ani v pondělí ani v úterý nikdo necítil potřebu zakládat nové téma v Diskutárně – to asi všichni zdobili stromeček, míchali bramborový salát, smažili kapří řízky, pletli vánočku, nebo už si užívali sváteční atmosféru.

25. prosince přinesla Peťka další článek ze seriálu První třídou s VD  – Poslední školní týden v tomto roce. Jak týden před vánocemi prožívali do projektu zapojení prvňáčci a jejich rodiny, si už přečtěte sami.

A v diskutárně se objevila hned tři nová témata, všechna od Bamisky. Tu jednak zajímalo Jaký dárek nejvíce potěšil vás a jaký vaše děti? , ale taky by ráda věděla Jak u vás proběhl štědrý den?

Pokud jste se ještě nepochlubili, můžete to udělat nyní.

Vedle příjemných vánočních  témat bohužel Bamiska byla nucena řešit i zdravotní téma – Co na bolavého „pindika“. Několik rad již bylo poskytnuto a už v pátek Bamiska hlásila jisté zlepšení. Bamisko, vyplatilo se dietní opatření v kombinaci s bylinkami?

Na Štěpána, 26. 12., přišla Iveta Pešková  s recenzí knihy Vánoční pohádky a připojila i  ukázku z knížky,  pohádku O vánoční hvězdě.

Nuninka nám poradila, jak vyrobit PF přáníčko 2014. Vyzkoušeli jste? Pochlubíte se s vlastní variantou přáníčka?

27. prosince se s námi Nuninka podělila o své dojmy z knihy  Prázdniny s dráčkem , a to knihy nejen v papírovém vydání, ale i v audio verzi.

V Diskutárně se pak zeptala na názory a zkušenosti se čtečkou knih. Taky vám Ježíšek nějakou přinesl? Nebo jste ve fázi zvažování jejího pořízení? Pojďte si o tom popovídat s ostatními.

28. prosince radila Bamiska další  variantu “péefka” ve formě Betlémku, což vás očividně zaujalo. Možná teď bude v lékárnách nedostatek špachtlí…

V diskutárně pak Bamiska nakousla téma pro tuto dobu docela příznačné: Detox podle Mačingové – zkušenosti? Máte k tomuto tématu co říci? Podělte se o své zkušenosti s ostatními.

Nuninka už myslí dopředu a je zvědavá, jak Slavíte Silvestr? Doma v kruhu rodinném? Či někde na horách? Nebo nějak úplně netradičně? Inspirujte ostatní.

V neděli 29. prosince se s námi Nuninka podělila o názor na knížku Hugův geniální svět. Rodičům radí přimhouřit nad chováním hrdiny oko – pak by se při četbě mohli pobavit i oni (a zavzpomínat…)

Janca.mas se pod tíhou událostí doma odvolává na  Murphyho zákony  a vás ostatních se ptá, jestli to vidíte podobně.

Padmé doma odpočívá s nožkama nahoře a tak ji napadlo se zeptat, zda Nosíte podpatky? Připojte i vy svoje zkušenosti.

 

Tak, hoďte nohy taky nahoru, obklopte se těmi, co máte rádi a v této společnosti pomyslně vykročte pravou nohou vstříc novému roku 2014. Klidně si k tomu nachystejte něco dobrého na zobání. Ale opatrně, aby vaše první kroky v Novém roce namísto ke „světlým zítřkům“ nemířily někam úplně jinam..

Veselého Silvestra!