Védéčkoviny 27/2013

Tak a máme tu druhé prázdninové pondělí. První týden máme za sebou a já musím konstatovat, že nějak rychle utekl. Nechci vás strašit, ale moje maminka s oblibou říká, „no, prázdniny utečou, je tu září, zase do školy a už aby člověk pomalu začal přemýšlet, co na vánoce“ 🙂 Na to máme opravdu zatím čas, budeme si užívat sluníčka a v rychlosti si připomeneme, co se na stránkách událo minulý týden.

Stihli jste nakouknout do všech diskuzí?

Teda trochu bych to přejmenovala na pěknou drbárnu a říkám si, jak tohle dostanu do textu? 🙂

V diskuzích se hodně odrazilo právě načaté období prázdnin. Otázka, jestli dostávají děti úkoly na prázdniny, mě trochu zarazila. Po pročtení se mi ale zalíbil třeba nápad, aby si děti psaly deníček o tom, co o prázdninách prožily. Probralo se také to, na co se děti nejvíce těší a kam se chodíme koupat, jestli na koupaliště nebo do bazénu. Nebo jakou trampolínu pro ty své radosti pořídit. Nenapadlo by mě, že to může být až takový problém.

Pokud zrovna nebude počasí přát koupání a vy do ruky vezmete knihu, dřív než se pustíte  do čtení, připište i nám svůj tip na nějakou oddechovou letní knihu. Usnadníte tím hledání vhodné knížky ostatním a i třeba vy tu najdete nějakou, kterou jste nečetli.

Co s dětmi když venku prší? To je kolikrát oříšek, podělte se s ostatními o své nápady a k malování na kameny, hraní divadla, či razítkování pohledů připište i ty své.

Dětičky nám rostou jako z vody, ale mohli jsme na chvilku utéci do svých vzpomínek a zavzpomínat na žvatlání a perličky našich dětí. Stejně tak si postěžovat jaké to je, když děti mají své dny nebo jak se zachovat, když jsou děti pro ostatní nežádoucí? Jistě nikdo nemá doma andílky a tak není od věci si přečíst, jak to řeší jiní rodiče. Jestli metodou zákazů, nebo mají jiné účinnější metody.

Jak to máte u vás? Poradíte mamince, kterou trápí pocení u jejího syna? Tak kdo má nějakou zkušenost, nebo doma dospívající děti, nakoukněte. Do téhle oblasti bych zařadila i otázku jak chráníte děti před klíšťaty?

Ani začátek prázdnin se nevyhnul marodům a neštěstím. Honzík od suodal nám skončil v nemocnici a všechny jsme mu držely, co jsme mohly, a netrpělivě vyhlížely, až se tu objeví zpráva, jsme doma. Kdo další se vrátil z nemocnice a je rád, že je doma, nám oznámila zprávička o šťastném domově. A tímto jim i všem ostatním přeju klidné, pohodové a beznemocniční prázdniny.

I dobří holubi se vracejí by se dalo říci, když nakouknete do zprávičky od Piškotky. Už jen po přečtení nicku, co se tu tak často neobjevuje,  zahřeje u srdíčka každého, kdo zná. No a kdo se chce dovědět víc, šup do jejích novinek.

Pro mě zajímavou diskuzí byla ta, kde se probíralo využití anonymity internetu. Je to velmi ožehavé téma a v mých očích škoda, že se nerozjela víc. Ráda bych si přečetla i opačný názor a nemusel by zrovna ani v této diskuzi být podepsaný. V počtu komentářů hned na druhém místě.

Proto se i těším na hlasování o diskuzi týdne!!!
Minulý týden jste nejvíc hlasů dali diskuzi Odstěhovali byste se do ciziny?

Je vidět, že ač dospělé, máme duši dítěte, protože nejvíce „jede“ diskuze s názvem Poznáte, co je to za místo? Důkazem naší hravosti jsou i další dvě diskuze, které neměly jepičí život. 1 – pojďte si zahrát…město, jméno, zvíře.. a 2 – slovní fotbal…další oddechovka. Uvidíme, jak dlouhý život čeká nejnovější hravou diskusi Co k sobě patří 🙂, kterou včera založila Zuzina. A jak se říká – kdo si hraje nezlobí, tak se toho držte – hrajte a nezlobte. 🙂

Co jste možná přehlédli v článcích  – celkem jich vyšlo devět.

Kapky deště bum a střík,
cákají nám na chodník.
Na chodníku jsou teď louže
a na trávě bláto klouže.
Vykoukni ven, sluníčko,
a osuš nás maličko!

A to je konec přátelé… Krásné  pokračování prázdnin a příští týden kdo?? Někdo, kdo ještě nepsal??