Védéčkoviny 39/2014: Konkurz na další vydání

Rozhodla jsem se, že dnes to udělám obráceně. Než se pustím do sepisování uplynulých VD událostí, vyhlašuji konkurz na autora dalších vydání…

Hledá se autor(ka) dalších Védéčkovin

Nestyďte se, nebojte se a pod článkem přihlaste se 🙂

Stačí mít trošku přehled o dění na VD a chuť svoje postřehy sepsat do článku, který bude mít hlavu a patu. Nepožadujeme žádné speciální vzdělání ani supertechnické znalosti. Kdo zvládne napsat srozumitelně text článku třeba ve Wordu, je náš člověk. Připravené Védéčkoviny stačí poslat během neděle emailem na redakční adresu.

Hlaste se přímo pod tímto článkem a rovnou si můžete vybrat i termín, na kdy svoje vydání zkusíte připravit. Podrobnosti pak už doladíme emailem 😉

…a teď už zase hezky z budoucnosti zpátky do minulosti…

Školy a školky

ŠVD nám zdárně běží, zapojeným maminkám si dovoluji připomenout, že se blíží termín pro odeslání zářijových ohlédnutí za školními radostmi i strastmi. Pokud se vás škola ještě netýká, tak připomínám, že máte možnost hlásit se do školkové verze, která je určená všem dětem školkového věku, tj. cca od 3 do 6 let. Chcete-li i vy být součástí projektu Předškolákem s VD, neváhejte a přihaste se v diskuzi Co takhle VD projekt pro školkové děti?

V rámci ŠVD se na začátku minulého týdne Peťka ptala, jak jsme spokojení s rozvrhem. Ukázalo se mimo jiné, že se liší počty hodin ve stejných třídách různých škol. Tak mrkněte a připište, kolik hodin denně mají vaše děti.

Já jsem se vrátila ještě k diskuzi o ranním vypravování do školy, obrátila jsem se i na odborníky a vzešel z toho článek Najděte si svůj zaručený návod na klidná rána. Pokud v něm najdete nějaký užitečný tip, budu ráda, když mi o tom napíšete pod článek. Případní psavci se mohou rozepsat víc a poslat své ranní vypravovací příběhy emailem na redakce@vasedeti.cz. Pokud nás zaujmou, zveřejníme je jako samostatné články. Váš čas strávený u klávesnice určitě nepřijde na zmar, kdyby se nám to na samostatný článek nepozdávalo, přidáme váš příspěvek minimálně jako komentář k článku 😉

Mimo všechny projekty se objevil v diskutárně také dotaz Jak se zachovat, když syn donese poprvé trojku? I vaše postřehy jsou v této diskuzi vítané, tak neváhejte a připište je.

Sponzorované diskuze

Zdá se, že sponzorované diskuze už se na VD definitivně zabydlely. Moc mě potěšilo, když o jednu z nich projevila na začátku září zájem Zava, nikoli jako diskutující soutěžící, ale jako případný sponzor.  Plácly jsme si a vznikla nejživější diskuze minulého týdne, ve které se společně ptáme, zda dáváte přednost rukodělným výrobkům. Všem vřele doporučuju aspoň nakouknout, nahřívací zvířátka, která můžete v této diskuzi získat, totiž zahřejí už na první pohled.

Ode dneška nám běží i další sponzorovaná diskuze, u které očekáváme přísun diskuzních příspěvků. Ptáme se, jestli vaříte podle televize. Prodiskutovat se můžete ke kuchařce Ládi Hrušky, o které se někteří z vás už rozepsali pod článkem Láďa Hruška: Kuchařka je dárek divákům.

Minulý týden také Iveta uzavřela vzpomínkovou SD o Tvůj fotodeníček od školky do školy. Pokud vás zajímá, jak ostatní uchovávají svým dětem vzpomínky, nebo jak takový fotodeníček vzniká, přečtěte si článek Jak jste vzpomínali a diskutovali?

Slavíme

Tentokrát výjimečně nebudu připomínat blížící se 10. výročí VD (no vidíte, i tak jsem to sem propašovala :-)). V diskutárně se objevily jiné diskuze, které s oslavami souvisí. Bamisku zajímalo, jak to máme s Posvícením – kdo je slaví a jak? Králíček4 už hledí do budoucnosti a připomíná, že Vánoce se blíží.

No a k těm oslavám by se jistě hodila i nějaká muzika 😉 Nuninka si proto připravila návod na jednoduchý hudební nástroj pro děti.

Tádydádydá

…a to je vše přátelé 🙂 Těším se, co nového na VD přinese nový týden. Prozradím, že i vy se máte na co těšit 😉

Užijte si krásné slunečné podzimní dny a pište!