Testováno na VD: Tvrdé sýry z Jaroměřické mlékárny

A máme tady talší testování s Jaroměřickou mlékárnou. Tentokrát jde o poslední článek, tak doufám, že se vám i předchozí díly alespoň trochu líbily.

Od roku 1937 vyrábí Jaroměřická mlékárna mléčné výrobky, které všem chutnají. V mlékárně pro vás každodenně připravují několik druhů mléčných výrobků, jako jsou třeba sýry, tvarohy, tradiční pomazánkové másla a Fénix.

V minulém testování jsem se zaměřila na tvarohy a smetanové sýry, přečtěte si, jak se osvědčily při testování, a třeba si i něco upečte a uvařte:-)

A teď jdeme na tvrdé sýry – jak dopadly?

Jaroměřický MIX

Spojení koření a sýru nakrájených do malých kostiček.

 

Na kostičky nakrájený eidam v kombinaci s kořením. Pikantní jemný i podmanivý. Chuťově zvláštní i tradiční. Tady bohužel nenabídnu žádný recept, protože byl snězený tak rychle, že jsem si ho ani nestačila vyfotit. 🙂 Ale právě to je známka kvality. Protože byl chuťově tak dobrý, jenom se po něm zaprášilo. Nejvíce mi chutnal čistý, neochucený, jemný sýr. Muž zase preferoval kořenější a dětem chutnal kromě neochuceného také ten nejostřejší. 🙂

Jaroměřický Zámecký 45% plátkový sýr

Přestože má mít sýr nahořkle lahodnou máslovou chuť, mně chutnal hlavně máslově. 🙂 Jde o sýr s oky holandského typu a chutná jako ementál.

 

 

 

Rohlíčky s krupavým sýrem

Budete potřebovat:

Do pekárny (nebo robota) dáme veškeré suroviny, kromě sýru, a vypracujeme hladké těsto.
Necháme vykynout. Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Každý vyválíme a rozdělíme na 8 trojůhelníků, jako rozdělené dílky od pizzy. Smotáváme rohlíčky od nejširšího konce až po špičku.

Přendáváme na plech s pečícím papírem, a necháme ještě 30 min. kynout.
Všechny rohlíčky potřeme našlehaným vajíčkem a nahoru poloříme nakrájený plátek sýru.

Pečeme asi 15-20 minut, záleží jak velké rohlíčky máme.

Jaroměřický archivní sýr

Jaroměřický archivní sýr si zamilujete snadno. Odolat mu později je ale mnohem těžší. Necháte se taky zlákat?

Musím říct, že tahle věta je opravdu pravdivá a Jaroměřická mlékárna něco neslibuje jenom tak.

 

Semínkový sýrový rohlík

Budete potřebovat:

 

Vypracujeme si hladké těsto, které necháme vykynout. Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Každý vyválíme a rozdělíme na 8 trojůhelníků, jako rozdělené dílky od pizzy. Těsto naplníme nakrájeným sýrem. Smotáváme rohlíčky od nejširšího konce až po špičku.

Přendáváme na plech s pečícím papírem, a necháme ještě 30 min kynout. Všechny rohlíčky potřeme našlehaným vajíčkem a posypeme semínky (lněné semínko, slunečnice, sezam).

Pečeme asi 15-20 minut, záleží jak velké rohlíčky máme.

Nejlepší jsou ještě teplé, kdy je sýr krásně vláčný.

Ale protože jde opravdu o kvalitní archivní sýr, je škoda ho použít jenom na pečení. Zkuste si ho nastrouhat na chleba, nakrájet jenom tak na kostičky k vínu, nebo nakrájet na plátky na pečivo. Dobrá je taky sýrová pomazánka.

Do změklého másla vmícháme pomazánkové máslo a nastrouhaný sýr. Ochutíme česnekem (1 stroužek), solí a pepřem. Promícháme a máme hotovo. 🙂

Máslo

Rozhodně nesmíme zapomenout na Jaroměřické máslo.

 

 

 

Máslo nesmí chybět. Používá se v teplé i studené kuchyni. Jeho využití je široké. Můžete s ním upéct cukroví a jiné sladké dobroty, udělat pomazánku nebo použít maso.

A úplně nejlepší je namazané na čerstvém pečivu. Nejlepší je to, že máslo jde krásně roztírat už po chvilce, kdy je vytáhnuté z lednice.


Doma jsme všichni sýroví. Sýr můžeme v jakémkoliv množství a Jaroměřická mlékárna nabízí sýry opravdu kvalitní a chutné. Hodí se jak na zapékání, pečení, nebo jenom tak na pečivu. Je jedno jakou variantu zvolíte, hlavní je chuť, na kterou opravdu nezapomenete, protože jde o kvalitní chutné produkty.

Za testování výrobků Jaroměřické mlékárny jsem moc ráda, protože jsem se přesvědčila, že jde o kvalitní a chutné výrobky.