A máme tady talší testování s Jaroměřickou mlékárnou. Tentokrát jde o poslední článek, tak doufám, že se vám i předchozí díly alespoň trochu líbily.
Od roku 1937 vyrábí Jaroměřická mlékárna mléčné výrobky, které všem chutnají. V mlékárně pro vás každodenně připravují několik druhů mléčných výrobků, jako jsou třeba sýry, tvarohy, tradiční pomazánkové másla a Fénix.
V minulém testování jsem se zaměřila na tvarohy a smetanové sýry, přečtěte si, jak se osvědčily při testování, a třeba si i něco upečte a uvařte:-)
A teď jdeme na tvrdé sýry – jak dopadly?
Na kostičky nakrájený eidam v kombinaci s kořením. Pikantní jemný i podmanivý. Chuťově zvláštní i tradiční. Tady bohužel nenabídnu žádný recept, protože byl snězený tak rychle, že jsem si ho ani nestačila vyfotit. 🙂 Ale právě to je známka kvality. Protože byl chuťově tak dobrý, jenom se po něm zaprášilo. Nejvíce mi chutnal čistý, neochucený, jemný sýr. Muž zase preferoval kořenější a dětem chutnal kromě neochuceného také ten nejostřejší. 🙂
Budete potřebovat:
Do pekárny (nebo robota) dáme veškeré suroviny, kromě sýru, a vypracujeme hladké těsto.
Necháme vykynout. Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Každý vyválíme a rozdělíme na 8 trojůhelníků, jako rozdělené dílky od pizzy. Smotáváme rohlíčky od nejširšího konce až po špičku.
Přendáváme na plech s pečícím papírem, a necháme ještě 30 min. kynout.
Všechny rohlíčky potřeme našlehaným vajíčkem a nahoru poloříme nakrájený plátek sýru.
Pečeme asi 15-20 minut, záleží jak velké rohlíčky máme.
Musím říct, že tahle věta je opravdu pravdivá a Jaroměřická mlékárna něco neslibuje jenom tak.
Budete potřebovat:
Vypracujeme si hladké těsto, které necháme vykynout. Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Každý vyválíme a rozdělíme na 8 trojůhelníků, jako rozdělené dílky od pizzy. Těsto naplníme nakrájeným sýrem. Smotáváme rohlíčky od nejširšího konce až po špičku.
Přendáváme na plech s pečícím papírem, a necháme ještě 30 min kynout. Všechny rohlíčky potřeme našlehaným vajíčkem a posypeme semínky (lněné semínko, slunečnice, sezam).
Pečeme asi 15-20 minut, záleží jak velké rohlíčky máme.
Nejlepší jsou ještě teplé, kdy je sýr krásně vláčný.
Do změklého másla vmícháme pomazánkové máslo a nastrouhaný sýr. Ochutíme česnekem (1 stroužek), solí a pepřem. Promícháme a máme hotovo. 🙂
Máslo nesmí chybět. Používá se v teplé i studené kuchyni. Jeho využití je široké. Můžete s ním upéct cukroví a jiné sladké dobroty, udělat pomazánku nebo použít maso.
A úplně nejlepší je namazané na čerstvém pečivu. Nejlepší je to, že máslo jde krásně roztírat už po chvilce, kdy je vytáhnuté z lednice.
Doma jsme všichni sýroví. Sýr můžeme v jakémkoliv množství a Jaroměřická mlékárna nabízí sýry opravdu kvalitní a chutné. Hodí se jak na zapékání, pečení, nebo jenom tak na pečivu. Je jedno jakou variantu zvolíte, hlavní je chuť, na kterou opravdu nezapomenete, protože jde o kvalitní chutné produkty.