Traktorové prolézačky

Kdopak by si nechtěl vyzkoušet posezení v traktoru? Že by jste chtěli, ale nemáte tu možnost? Věřte, že ta možnost existuje!
V Brně v Zetoru udělali netradiční muzeum, ve kterém najdete možnost nahlédnout do bohaté historie traktorů Zetor. Můžete zde cestovat zpátky v čase přes řadu traktorů Crystal, Suprů až po legendární Zetor. Při prohlídce se přesvědčíte, že traktor Zetor je již od roku 1946. Je zde i řada audiovizuálních prvků a multi-dotykové displeje. My jsme se do muzea traktorů vydali už po druhé, Domčovi se zde moc líbí! V tomto muzeu neplatí rčení, nesahejte na exponáty! Naopak, tady se totiž může do většiny taktorů šplhat, můžete se do nich posadit, dokonce je možné otvírat i kapoty. A komu by se nelíbilo, že se může podívat do motoru různých traktorů. Samozřejmě si můžete točit i volantem, jen si nezatroubíte, mají pro jistotu odpojené baterky.

Takže mimo čtyř exponátů, kam se nesmí, šplhal Dominik do každého traktoru. Točil volantem, zkoušel pedály a zkoušel různé knoflíky. Byl rád, že mu nikdo nezakazuje, aby na to nesahal. Jsou to nejlepší prolézačky v Brně.
Najdete zde i obchůdek pro fanoušky traktorů, kde si můžete dokonce koupit i turistickou známku a spoustu různých upomínkových předmětů. Pro děti zde najdete karty, pexesa, samozřejmě s obrázky s traktory. Seženete zde i čepice, mikiny, hrnečky, omalovánky, i nějaké hračky, prostě na co si vzpomenete.

Dokonce si zde můžete koupit z automatu kávu a posedět v prvním patře, kde jsou pro malé děti i šlapací traktory.Vstupné je pro dospělé 50 Kč a děti do 15 let v doprovodu dospělé osoby mají vstup zadarmo. My se tam určitě vydáme brzo znovu.


Článek byl zařazen do soutěže Podělte se o tipy na výlety a vyhrajte spoustu dalších, ve které můžete vyhrát za tip na výlet i vy. Výherci si budou vybírat knihy z kategorie Tuzemští průvodci na stránkách nakladatelství CPRESS. Těšíme se na všechny vaše soutěžní příspěvky a přejeme šťastnou cestu a spoustu skvělých prázdninových zážitků vám i vašim dětem.