Pražský dinopark a areál Gutovka

Protože si Dominik přál za vysvědčení výlet do dinoparku v Praze, tak jsme si ho naplánovali. Ale protože Prahu máme daleko, tak přece nepojedeme jen do dinoparku.
Začátek prázdnin počasí přálo a byly horka, a tak jsme si řekli, že po dinoparku vyrazíme do areálu Gutovka. A co že je Gutovka? To je super hřiště se spoustou herních prvků, prolízaček, lanového centra, lezecké stěny a najdete zde i skatepark, či vodní svět. Takže co je lepšího pro děti než se vyřádit na hřišti!
Na výlet s námi tentokrát vyrazila i moje dcera a vnučka, takže jsme se nenudili. Domča již v Praze několikrát byl, a tak ho metro a rychle jezdící dlouhé schody do metra neudivovaly. Ale vnučka Míša byla nadšená z naskakování na schody.
Po příjezdu nás po ochlazení uvítala zamračená Praha, ale to nás nemohlo odradit a vyrazili jsme metrem do OC Harfa, kde se na střaše nachází dinopark. Pro Domču to byla zase změna, přece jen pro nás nejbližší dinopark se nachází v lese. Ale moc se mu tam líbilo, přece jen je každý dinopark jiný a tak je na co koukat.

Třeba v Praze jsou i jiné druhy dinosaurů jako u nás na Moravě. No, ale už to jednu chvíli i vypadalo dramaticky, když Dominik při zaujatém koukání přehlédl schody a zvrkla se mu noha. Naše „herečka“ si chvilku poseděla, ale za chvíli opět běhal zaujatě okolo dinosaurů. Věřím, že i kdyby nemohl, tak by mě poháněl, abych ho nosila rychleji.
Samozřejmě nemohla chybět nezbytná návštěva dinokina, bez toho by se nemohlo odejít. Ale zde nemají dinokino přímo u dinoparku, ale je v OC u dinoshopu. Dinopark je samozřejmě přístupný i pro kočárky. A dostanete se tam autem, tramvají č.3 a 8 a nebo metrem, trasa B, stanice Českomoravská. Za vstupné zaplatíte 150 Kč a děti od 3-15 let 100 Kč, případně si můžete koupit rodinnou vstupenku za 400 Kč pro 2+2.
Před dinoparkem je hřiště s netradičními hudebními nástroji, koho by napadlo bubnovat třeba na sudy, zde máte možnost si to vyzkoušet.

Po dinoparku jsme se zase projeli metrem a zamířili jsme do sportovně relaxačního centra Gutovka, které najdete kousíček od stanice metra trasy A na Strašnické. Protože máme potravinové omezení, tak jsem i předem emailem kontaktovala restauraci v tomto areálu, zda by mi mohli vyjít vstříc a připravit pro Domču to, co mu nezpůsobí zdravotní problémy. Byli velice ochotní a vyšli mi vstříc. Takže po příchodu nás neodradilo ani to, že začalo pršet, no co, tak se zatím najíme! Domča dostal objednané opečené vepřové maso a hranolky, které mu udělali bez tuku. My ostatní jsme si vybrali z jídelního lístku, ale všichni jsme si moc pochutnali! Domča si krátil čas koukáním na velké akvárium s rybičkami a pro menší děti zde měli herní koutek. Než jsme se najedli, tak pršet přestalo a tak jsme mohli po obědě s dětmi i na hřiště. Vyřádili se u vodního centra a na lanových drahách, ale i na dětském hřišti. Ani nevěděli, kam běžet prvně, co tu bylo možností.

Ani se jim nechtělo odejít, ale nedalo se nic dělat, a tak jsme vyrazili zpět na autobus a odjeli domů. Je docela možné, že si ještě do Prahy během prázdnin nějaký výlet naplánujeme.


Článek byl zařazen do soutěže Podělte se o tipy na výlety a vyhrajte spoustu dalších, ve které můžete vyhrát za tip na výlet i vy.
Výherci si budou vybírat knihy z kategorie Tuzemští průvodci na stránkách nakladatelství CPRESS. Těšíme se na všechny vaše soutěžní příspěvky a přejeme šťastnou cestu a spoustu skvělých prázdninových zážitků vám i vašim dětem.