Výchovné rady a triky pro vás i od vás

V posledních týdnech jsme pro vás připravili několik ukázek z knih pro rodiče, které byly napsány především kvůli dětem. Jednu z nich jste již mohli u nás i vyhrát, tentokrát si zasoutěžíme o obě dvě. Vyhrát můžete knihy Lžička plná cukru…, Vychováváme děti a rosteme s nimi a jako bonus také Nevšední hrátky se všedními věcmi, ze které jsme ukázku připravili na zítřek.

Než přejdu k pravidlům soutěže, podívejme se na možné výhry.

Jako první bych vám ráda představila knížku, se kterou jste se tu ještě nesetkali – Nevšední hrátky se všedními věcmi. Je věnovaná rodičům těch nejmenších dětí – od narození do 18 měsíců. Najdete v ní 40 námětů, jak děti i sebe zabavit a ještě je i něco málo naučit. Každý z námětů obsahuje stručný úvod do situace, ke které běžně během dne dochází v mnoha a mnoha rodinách – podáváte miminku dudlí, stříháte mu nehtíky, krmíte ho, hraje si s ovladačem na televizi, snaží se zdolat schody, pomáhá při věšení prádla… Za tímto úvodem následuje extra tip, jak tuto činnost využít ke hře či jak ji zvládnout. Další stránka je věnovaná tematické říkance s obrázkem, který si s dětmi můžete vybarvit. Nechybí ani doporučení, pro jak velké děti je hravá aktivita vhodná a ikonky označující, jaké schopnosti a dovednosti tímto způsobem u svého dítka rozvíjíte.

Lžička plná cukru… přináší 150 praktických rad a nevšedních triků, s jejichž přispěním si výchovu osladíte zábavou a fantazií. Kniha je plná inspirativních nápadů ke zvládání každodenních situací. Poradí vám, jak se poprat s nevhodnými slovy, nechutí cvičit na klavír, jak zábavnou formou pomoci dětem se čtením i psaním. Je tu také řada námětů k tvoření a vyrábění.

Prostě si užijete dost zábavy, naučíte se udělat si na své děti čas a některé stresující momenty vyřadíte se svého rodinného života.

Připomínám ještě zveřejněné ukázky: Pomoc, tady máma v domácnosti, vysvoboďte mě!, Jízda autem a čekání, Vzteklí šotci

Knihu pro rodiče malých i velkých dětí Vychováváme děti a rosteme s nimi, jsme vám už představili v rámci předchozí soutěže v článku Letní tipy do rodičovské knihovničky. Dle ohlasu u zveřejněných ukázek (Jak pochopit chování dítěte, Když komunikace nefunguje, Láska, Láska není odměna) usuzuji, že si soutěž o ni zopakujete rádi.

Ale teď už k soutěži – co je vaším úkolem?

Chcete-li vyhrát některou z těchto knih nabitých výchovnými radami a triky, podělte se s námi o ty svoje.

Napište článek o tom, jak jste se sami vypořádali s různými výchovnými situacemi, jak řešíte konkrétní výchovné problémy či jak se jim snažíte předcházet. Budeme se těšit na konkrétní rady a triky, které jste sami vyzkoušeli a které se vám osvědčily.

Své články posílejte prostřednictvím našeho webového formuláře, k článku nezapomeňte přiložit alespoň jeden obrázek nejlépe čtvercových rozměrů, který použijeme do úvodního odstavečku. Budete-li chtít přiložit více obrázků, využijte emailovou adresu redakce@vasedeti.cz.

Samozřejmě musíte být autorem jak článku, tak zaslaných fotografií, nebo mít práva k jejich zveřejnění. Článek zařazený do soutěže nesmíte zveřejnit na jiných internetových stránkách ani v dalších médiích, což platí jak v průběhu soutěže, tak po ní.

Soutěžní příspěvek by měl mít alespoň 300 slov.

Příspěvky můžete posílat až do konce září 2010.

Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE. Jakékoli dotazy k tomuto kolu soutěže můžete psát přímo pod tento článek.