Védéčkoviny 25/2014: Předprázdninová krize

Máme tu poslední týden tohoto školního roku a na mě nejspíš dolehla nějaká předprázdninová lenora. Nějak se nemůžu pořád odhodlat k sepsání pravidelných Védéčkovin. Jakoby už i moje vysvědčení leželo někde připravené v šupleti a já se stejně jako děti už viděla na prázdninách…

Závazek je závazek, jde se na to 😉 ono to nakonec asi půjde i celkem rychle, protože ani na VD to minulý týden nepřekypovalo aktivitou. Jak bych byla normálně docela zklamaná, tak dnes se mi to hodí. Pozor, to není návod pro tento týden!

Když se ohlédnu za diskuzemi minulého týdne, ani to moc předprázdninově nevypadá. Snad jen mě trochu vyděsily plné tašky, co začaly nosit holky ze školy, takže jsem se ptala co s obrázky a dalšími výrobky. Jana231 se chtěla poradit ohledně dárku pro paní učitelku ze školky, která odchází na mateřskou, a zajímala se i o tipy na procvičení grafomotoriky. Jinak šla minulý týden škola už trochu stranou.

Nejvíce příspěvků se sešlo u retro dotazu od Lien na hračku z dětství, která u některých z nás vyvolala vzpomínky, dalším ale neřekla vůbec nic. Co vy – měli jste svoji „klapačku“?
Marýsek hledá repelent proti komárům, máte nějakou osvědčenou značku?
No a já jsem v týdnu lehce trnula, když jsem přenechala přípravu večeře Aničce (na její vlastní přání). Pustila se do toho s chutí, ale ujištění, že bude volat o pomoc, jen když si uřízne prst, mě vůbec neuklidnilo. Proto jsem se ptala i vás, odkdy pouštíte děti samotné do kuchyně a jak to zvládáte.

Milá byla zpráva od danasi o minirychlosrazu v Olomouci s janca.mas a zabickou. Podle jejích slov to bylo moc fajn a možná se akce bude opakovat. My teď můžeme držet palce, aby vyšly Adélce přijímačky, díky kterým se mamky mohly sejít.

Z článků bych ráda vyzdvihla nadin příspěvek do soutěže s nakladatelstvím Portál – Mít hyperaktivní dítě je velice výhodné…, díky kterému získala také knihu Dítě s ADHD a ADD doma i ve škole (stejně jako Králíček4).

Opomenout nemůžu ani jeden z posledních PTVD vydání, protože naši prvňáčci už míří do prvního školního finále.

A již tradičně přidávám i upoutávku na tvořeníčka. Nuninka připravila tvoření ze samotvrdnoucí hmoty, kterou si připravíte z domácích zdrojů. Bamiska vyrukovala s nanukovým pexesem 😉

Co nás čeká o prázdninách?

Na závěr ještě nabízím malé nahlédnutí do prázdninových VD plánů. Na začátek července mám naplánované další aukce, tentokrát by se mělo objevit i nějaké letní čtení pro dospěláky. Naplánovali jsme také celoprázdninovou soutěž s tipy na výlety, takže můžete začít žhavit foťáky a klávesnice 😉

Malé překvapení se chystá pro všechny, kdo sledovali celý rok naše prvňáčky, ale to se dozvíte až v rámci posledního PTVD článku, který vyjde v úterý 1. července.

Zatím se těšte a taky pište. Případně se hlaste k jakémukoli prázdninovému vydání Védéčkovin, rezervace přijímám hned teď i během celých prázdnin – nejlépe přímo s konkrétním datem. Kdo se hlásí jako první?