Védéčkoviny 12/2013: Velikonoce a testování

Jestli se nepletu, jsou toto už třetí Védéčkoviny, ve kterých je jedním z hlavních témat jaro:-) Na teploměru jsme měli dnes ráno -5, včera to bylo ještě mnohem méně. Když jsem minulý týden rozeslala jarně naladěný newsletter, přišla mi odpověď, jestli jsem se nezbláznila nebo neodstěhovala někam na jih 🙂

Možná jsem vážně blázen, ale i přes ten studený vítr to jaro ve vzduchu cítím. A nejspíš nebudu jediná, ve čtvrtek jsme si všimli, že se už vrací čápi! Ale z komína sodovkárny zpět na VD…

Jaro a Velikonoce na VD

Ještě než začalo jaro aspoň podle kalendáře, připravila Iveta jarní článek plný VD  inspirace, v němž připomněla starší jarní články i Velikonoční speciál, který se už loni setkal s velkým úspěchem. Mimochodem – kdybyste jej nemohli najít, tak odkaz je v každé stránce v bočním menu přes  buttonek s velikonočními vajíčky.

Následoval start jarní soutěže s Mladou frontou, které se stále ještě můžete zúčastnit a vyhrát v ní knihy s příznačným názvem Jaro je tu!

Čerstvou inspiraci k tvoření s dětmi můžete načerpat u dalšího tvořeníčka od bamisky  i v recenzi Pojďte s dětmi tvořit pro radost od Markéty.

A protože dobré tvůrčí nápady se nekazí, vytvořila jsem z těch dříve zveřejněných první VD e-knihu Velikonoční vajíčko 20x jinak. Najdete v ní 20 námětů na jednoduché kraslice a další tvoření z vaječných skořápek i nápady, jak si vajíčka vyrobit i bez vajíček.

[download id=“1095780″ format=“3″]

O Velikonocích si můžete popovídat i v nových diskuzích – Jak se chystáte na Velikonoce? a Co ve vás vzbuzují velikonoční svátky?

A pokud jste na jaro ještě pořád málo naladěni, určitě mrkněte na tento jarní pozdrav od Lien:

No řekněte, nejsou úžasná???

Nové testování

Minulý týden se také podařilo dojednat nové testování. Dva z vás dostanou k otestování na vlastních dětech Lego City. Máte-li tedy syna ve věku od 5 do 7 let, kterého stavebnice baví, nezapomeňte se do středy přihlásit k testování přímo pod článkem Otestujte s námi Lego City.

VD těhotnění

Minulý týden mimkys napsala, jakou měla radost z přáníček a dárečků, které jsme jí společně poslali. Přiložila i foto obdarované Karolínky 😉

V neděli vyšel první článek od qwasinky o jejím těhotnění. Její současné těhotenství se už přehouplo do posledního trimestru, takže brzy budeme vyhlížet další miminko. Zatím si můžete přečíst o tom, jaké trable doprovázely a ukončily její první těhotenství. Jak ale sama qwasinka v komentáři slíbila, příště už to bude veselejší čtení…

Něco pro čtenáře

Stále ještě máme měsíc knihy, takže běží i knižní aukce. Většinu knih se vám daří vydražit za symbolické ceny. Až včera večer se strhl první boj – bronec s Jarmuschkou se utkaly o 100 korálkových květin, přívěšků a drobností. Bitva trvala téměř dvě hodiny a nakonec z ní vítězně vyšla Jarmuschka, která i tak oproti plné ceně ušetřila 118 Kč.

Diskuze o knihách pro minulý týden byla na téma Co by si děti měly určitě přečíst? Možná v ní najdete inspiraci, nebo zjistíte, že ta vaše kniha tam chybí. Neváhejte a doplňte ji!

A než se s knížkami rozloučím, ráda bych ještě upozornila na pokus, který jsme provedly s Marinadou 😉 Dostala od nás pro dcerku knížku o koních výměnou za slib, že o ní společně napíší článek. Jak to dopadlo, se můžete přesvědčit sami v příspěvku Koňské překvapení. Tímto bych chtěla Marinadě i s „Marinadkou“ poděkovat a společné dílo pochválit 😉

Tento týden se kromě nové diskuze na knižní téma můžete těšit také na článek s výsledky testování knih pro prvňáčky.

Diskuze týdne

I minulý týden jste mohli hlasovat pro diskuze toho předchozího. Vítěze máme tentokrát dva – diskuze Sám sobě psychologem i Chodíte do knihovny? získaly stejný počet hlasů.

Ani tentokrát se bohužel do hlasování mnoho čtenářů nezapojilo. Přesto bych u něj ještě ráda zůstala, protože mi to přijde jako zajímavý nápad. Ráno jsem tedy založila novou hlasovací diskuzi, ve které najdete všechna témata minulého týdne (včetně tam-tamových zpráv, které diskuzemi v pravém slova smyslu nejsou). Budu ráda, když se i vy do hlasování zapojíte – stačí pod seznam diskuzí napsat název té, která vás v minulém týdnu nejvíc zaujala. Nemůžete-li se rozhodnout, napište jich klidně víc.

Tádydádydá

…to je ode mě vše, přátelé 🙂 Příští týden se můžete těšit na Védéčkoviny s Ivčou a Domčou 🙂

Přeji krásné Velikonoce, ať už je slavíte nebo ne 🙂