Védéčkoviny 1/2013

…ano, je tu další novinka pro VD a pro rok 2013.  I tuto jsem plánovala už nějaký čas a dlouho se k ní odhodlávala. A i pro ni mi začátek roku přišel jako ideální start.Byla bych ráda, kdyby se podařilo každé pondělí vydat stručné či rozsáhlejší info o tom, co se v předchozím týdnu na VD událo a co by nemělo uniknout vaší pozornosti. Prostě takový VD týdeník či VD noviny, z čehož mi vznikl název Védéčkoviny 😉

Takže k věci – co z prvního letošního týdne na VD stojí za zmínku?

Tak především nám začal nový rok 🙂 Ještě v pondělí – v roce 2012 – jsem zveřejnila malé VD ohlédnutí za rokem 2012, a pak už jsme vykročily do roku 2013, který jsem si v prvním letošním newsletteru dovolila označit za Rok pro Vaše děti, čímž jsem měla na mysli především ratolesti nás všech, ale také celý tento web s jeho stávajícím (a vlastně i minulým a budoucím) osazenstvem. Vzala jsem si totiž do hlavy, že se z těchto stránek stane super skvělý úžasný a jedinečný prostor pro všechny super skvělé úžasné a jedinečné maminky, tatínky, ale i další osoby, které mají rády ty svoje děti, ať už je vychovávají, vzdělávají nebo s nimi jinak tráví svůj čas. Chtěla bych, aby tu po celý rok VD byly pro vás, pro Vaše děti i pro sebe samotné.

Plánů, představ a připravovaných změn je poměrně hodně – snad jsem nepřepálila začátek, nerada bych vás v tomto směru předávkovala 🙂 Spousta změn čeká v tomto roce i Vaše děti, dočíst se o nich můžete v diskuzi Co čeká Vaše děti v roce 2013? Budu ráda, když tam svoje letošní očekávání připíšete i vy, protože i od těchto příspěvků se bude nějakým způsobem dění na VD v tomto roce odvíjet.

Nejdiskutovanější novinkou je nejspíš změna pravidel u otázkových soutěží, kterou jsem zveřejnila teprve včera. K mé radosti se s kladnou odezvou setkal článek s přehledem lednových oslavenců. Najdete-li mezi nimi kohokoli, kdo je Vám na VD blízký, nezapomeňte mu popřát do OV, jistě ho to potěší 😉

Pokud jsou Vaše děti ve věku, kdy už vyhlíží vysvědčení, zkuste si s nimi vytvořit jednoduchý stříhací kalendář v podobě sněhuláčka podle návodu od bamisky.

Zveřejnili jsme také poslední články z vánoční pisatelské soutěže – tento týden už můžete vyhlížet její vyhodnocení.

O čem se nejvíc mluvilo v diskutárně?

Z nových témat byly nejživější diskuze o amnestii prezidenta republiky i o volbě nového prezidenta.  Spousta rad, názorů a zkušeností se sešla u dotazů Jak na kouření u 16letého syna, tablet závislost a Uvolnění zúžené předkožky, kde se momentálně už řeší, co by takový problém mohl znamenat v dospělosti. Máte-li k těmto tématům co říct, neváhejte a přidejte se do diskuze.

Ráda bych ještě připomněla další témata, která možná nebyla z nejžhavějších, ale nějaký další postřeh by se u nich ještě hodil:

Teru se ptala na péči o čerstvě narozené mimčo v případě, že s miminky nemá maminka vůbec žádné zkušenosti

Hanzlici se pídí pro změnu po tom, zda je vhodné nutit dětem bačkůrky nebo naopak mají radši chodit bosky?

ludlinku zarazilo, jak se jejich škola zajímá o rodinné finance – má na to vůbec právo? Kromě toho založila užitečnou diskuzi, kam i vy můžete připsat info, kde lze získat drobné dárečky a vzorky zdarma apod.

I další diskuze stojí jistě za přečtení i komentování. Doufám, že se nikoho nedotknu, když je tu nebudu všechny vypisovat.

Malý úkol na závěr

Když se nám tak popletlo počasí, že děti nemůžou vyrazit za zimními radovánkami, popřemýšlejte, jestli se ve vašem okolí nekoná v nejbližších týdnech nějaká zajímavá akce. Pokud ano, dejte nám o ní vědět a vložte pozvánku do našeho kalendáře akcí.