Pojďte si povídat… když je venku sychravo

Večery se nám prodloužily a budou ještě delší a delší, na listopadové povídání tedy budeme mít zase o něco víc času. Snad tedy i další měsíc budete mít chuť zapojit se do povídání na naše týdenní témata. Ti psavější z vás třeba najdou i chvilku na vytvoření dalších zajímavých článků. Malou odměnu mám tentokrát připravenou na každý týden.I když ve chvíli, kdy píšu tyto řádky, svítí za oknem sluníčko, počasí už je spíš chladné a vítr úřaduje s plným nasazením. Na teplejší dny už zřejmě budeme muset počkat až do jara, proto ač neprší, troufnu si předem označit nejbližší dny za sychravé. Tento fakt byl inspirací i pro vybírání témat na jednotlivé listopadové týdny.

Týdenní témata najdete jako obvykle v pravém sloupci vždy od pondělka s odkazem na příslušnou nově založenou diskuzi v diskutárně. Do té se může libovolně zapojit kdokoli, kdo bude mít pocit, že má k danému tématu co říct.

Pokud se rozepíšete víc (cca 250 slov a více), můžete své postřehy poslat jako článek do redakce prostřednictvím našeho webového formuláře. Uvítáme, když k článku přiložíte i fotku, nejlépe čtvercového formátu. Budete-li chtít přidat obrázků více, pošlete je na adresu redakce@vasedeti.cz a nezapomeňte uvést, ke kterému článku je máme přidat.

Ale už k listopadovým tématům:

1.-7.11.2010: Aby nebyla zima
8.-14.11.2010: Podzimní stonání, bylinky, čajíky a léčivé lektvary
15.-21.11.2010: Aby se děti doma nenudily
22.-28.11.2010: Návštěvy a návštěvníci

… do psaní článků se vlastně můžete pustit už teď. Mám jen prosbu – posílejte je vždy až v týdnu, na který je téma vyhlášeno a to od pondělí do pátku, abychom je nejpozději do neděle stihly redakčně upravit a zveřejnit.

Motivací k psaní článků vám budiž především ohlas čtenářů a můj dík. Alespoň symbolicky ještě přidávám po jedné publikaci na každý týden. Získat ji může kdokoli z registrovaných návštěvníků, který se do povídání zapojí. V listopadu tedy můžete vyhrát tyto brožurky z nakladatelství Fragment:
44. týden: Křížovky a životní desatera
45. týden: Žena po 50
46. týden: Muž po 50
47. týden: Luštěte a smějte se s Pivrncem

Předesílám, že výherce budu vybírat čistě subjektivně, v tomto případě objektivní kritéria stanovit nedokážu.

Na závěr ještě ohlédnutí za říjnovým povídáním, které celý tento „projekt“ zahájilo. Všechna týdenní témata najdete v článku – Pojďte si povídat… pěkně od začátku. Články, které byly v rámci vyhlášených témat zveřejněny, najdete v rubrice Vaše příběhy. Vybrat jednoho jediného autora článků, které jste nám poslali, bylo takřka nemožné. Nakonec jsem se rozhodla, že knihu Daleká cesta za domovem dostane Zuzina. Přiznávám, že jsem se při rozhodování nedokázala oprostit od toho, že právě ona byla úplně první, kdo se zapojil do prvního povídání v diskutárně.

Zakončím otázkou… Budete mít chuť se do některého z ohlášených povídání zapojit? Můžu se zase těšit na další vydařené články?
Nebo vás naopak vyhlášená témata vůbec nezaujala a raději byste probírali něco jiného? O čem byste si někdy v budoucnu chtěli povídat vy?