Podhajská

Protože můj syn miluje vodu, je takový malý kačer a moře je pro nás hrozně daleko, tak jsem hledala nějakou náhradu, kterou bych mu udělala radost. No, napadly mě jedině termální lázně a zvolili jsme Podhajskou.

Myslím, že jsme neprohloupili, je tam krásně teplo a i koupaliště nezklamalo. Sice cestu provázely od počátku různé problémy, ale i to se zvládlo. Mladík, co naši objednávku řešil, byl nějak z ní zmatený a neustále jsme měli nějakou chybu v objednávce. Protože s námi jela i dcera s vnučkami, tak se i řešilo cestování půl ročního dítěte, což jsme předpokládali, že pojede v autosedačce. No, ale i když je povinnost v naší republice přepravovat děti autem v sedačkách, tak prý na autobusy se tato povinnost nevztahuje. Ale představa mít takové malé dítě 4 h na klíně nás nutila si doplatit sedadlo a zdálo se být vše v pořádku.

Nastal den odjezdu a my čekali na autobus, ale ten nikde. Po půl hodinovém zpoždění se volalo na uvedené číslo a dověděli jsme se, že autobus má zpoždění, ale nemáme se bát, protože je již v Brně a tak by měl každou chvíli dorazit. No to už jsem si jen dělala legraci, že teď by jen už chybělo, aby nebylo volné sedadlo pro malou vnučku v autosedačce. No, nebyla jsem daleko od pravdy, jedno naše sedadlo bylo vážně obsazeno. Tak naštěstí se našlo volné místo a pán si přesedl a vyrazilo se. Cesta uběhla celkem dobře a konečně jsme dojeli do Podhajské.

Ubytovaní jsme byli v pěkném penzionu, ale další chyba byla, že neměl výtah a dceru s kočárkem ubytovali do prvního patra, že nebyl uveden požadavek na přízemí. Nějaká paní si to s dcerou pak měnila, že zase nechtěli být v přízemí. To už jsme se jenom smáli a čekali další pohromy. O ubytování jsme se museli dělit pouze s houfem mravenců.

Vše okolo bylo prima, jídlo mívali občas zvláštní, i když zajímavé kombinace. Ty nás sice udivovaly, ale chutnalo nám. Třeba kuře na paprice a k tomu jako příloha halušky nebo kuřecí řízek v těstíčku s máslovou rýží s hráškem. Zelný salát jako příloha ke kuřeti na paprice a z něj plakal i otrlý chlap.

Koupaliště bylo senzační, teplé sedací bazény jsme mohli střídat i se studenými plaveckými. Pro děti bylo krásné brouzdaliště, kde jim nic nechybělo a nemohli jsme je dostat ani na oběd. Obědy tam byly dobré a porce obrovské, a tak nám stačila jedna porce a ještě zbylo. Koupaliště jsme střídali s výlety, aby nebylo sluníčka příliš, jelikož na sluníčku kolem 8 h ráno bylo i 40 st. C.

Takže ve středu jsme vyrazili na vlak a za 1,20 h jsme vystupovali na nádraží v Bratislavě a děti se těšily na Zoo a Dinopark. Tam jsme prožili krásný den a dorazili zpět akorát na večeři.

Také jsme hojně využívali i termální bazén v penzionu, kde občas pouštěli i perličkové bublinky a mohli jsme se nechat masírovat. Děti byly v sedmém nebi a Domča se naučil i potápět, i když tomu říkal, že se topí.

Ale aby to nebylo jen tak fádní, tak nastala noc z pátku na sobotu a jak Dominik, tak i vnučka nezávisle na sobě zvraceli. Malá byla ráno sice ok, ale Domča dostal skoro 40 st. teploty, a tak jsme dělali sprchu a zábaly a měli jsme po koupání. Z nejhoršího se sice dostal, ale i tak jsme jeli domů se slabou teplotou.

No, a abychom to neměli fádní a bylo veselo až do konce, tak odjezd místo v 10.10 h byl díky zpožděnému autobusu až ve 12 h.

Ale i přes veškeré problémy tam bylo moc hezky a užili jsme si to. Určitě pro ty, co mají rádi slanou vodu a teplo, mohu Slovensko doporučit. Sice je na Slovensku termálů víc, ale my vyzkoušeli tyto a líbilo se nám tam. Není to moc na nějaké chození, to tam není nějak kam, les je do kopce, jinak samé penziony a domky, ale koupaliště nemá chybu i když se musí chodit brzo, jelikož je zde hodně moc lidí.

Tento příspěvek byl zařazen do soutěže Poraďte, kam na výlet a vyhrajte, do které se můžete zapojit i vy. Stačí do 31. 8. 2012 včetně poslat svůj tip na suodal@vasedeti.cz a tím se zařadíte do soutěže o zajímavé ceny.