Řízená detoxikace organismu

Čištění těla zvenku je pro nás samozřejmostí. Proč ho nečistíme i zevnitř? Každému z nás je přece jasné, že nežijeme v čistém prostředí. Necháváme se zanášet „špínou“ a pak považujeme své potíže za přirozený projev určitého věku.Člověku, který má spoustu zubních kazů, řekneme:
„A čistíš si zuby?“
„Ne, proč bych to dělal?“
„Když si budeš čistit zuby, nebudeš mít kazy.“
„Já na to nevěřím, nějaké pasty a kartáčky, to je šarlatánství, zubní kaz je přirozená věc, zuby se prostě opotřebovávají a máme tady zubaře od toho, aby nám ty zuby opravovali a tak je udržovali zdravé. Když zub vypadne, dostaneme náhradu – to je paráda, kam až ta věda dospěla.“

Cítíte tu absurditu? Dutinu ústní si čistíme, ale co zbytek těla? Ano, tělo si umí do určité míry pomoci samo, ovšem prostředí, ve kterém žijeme, je až příliš znečištěné na to, aby si s tím tělo poradilo. Takové vnitřní očistě se říká detoxikace organizmu. Je mnoho způsobů, jak tělo zbavit nežádoucích látek – různé čaje, lázně, masáže. Řízená detoxikace podle doktora Jonáše je však pravděpodobně neefektivnější a to z jednoho prostého důvodu. Speciálním přístrojem je určeno přesně místo, které je potřeba vyčistit a to je následně konkrétním preparátem vyčištěno. Takových míst máme samozřejmě všichni v těle velmi mnoho, proto je taková detoxikace velmi dlouhý proces. Je to v podstatě proces nekonečný, protože málo kdo dokáže žít v natolik čistém prostředí a tak zdravě se stravovat, že by žádnou detoxikaci nepotřeboval. Ano, je to investice, ale už někoho z nás napadlo, že kartáček na zuby a pasta je taková investice, které se raději vyhneme?

Kam jsme to dospěli, když říkáme: „S tím se už musím smířit, to patří k mému věku“?!!
Jistě jste již slyšeli o „zázračných“ případech lidí žijících vysoko v horách vypadajících na 30 let, kterým je ve skutečnosti 120. A když pak toho člověka dobrosrdeční turisté dovedli do „civilizace“, náhle vypadal na svůj věk a jeho doposud výborný zdravotní stav se prudce zhoršil. Proč se bychom i my nemohli dožít přiměřeného stáří v dobrém zdraví? Ve skutečnosti je to jen naše volba, jestli budeme své tělo hanebně huntovat nebo se o něj s láskou starat. Ve zdravém těle zdravý duch, to platí.

Autorkou článku je majitelka serveru www.o-beaute.net.
„O-beaute [o boté] = o kráse. Pracujeme s krásou vnější (vizážistické služby) i vnitřní (Zážitková setkávání). Orientujeme se především na ženy všech věkových kategorií.“