Strach z doktorů a jak na něj

Zubař! Tohoto slova se bojí mnozí dospělí, natož dítě, které utíká před každým bílým pláštěm. My jsme se s naší starší dcerou (3roky) vypravili k zubaři, když měla 2,5 roku…Asi jsem z této návštěvy měla větší obavy já, než moje dcera. Předchozí vánoce jsme koupili pod stromeček bohatou výbavu dětského doktora. Úspěch jsme slavili u pediatra, který už není pro naši dceru noční můrou. Sama je nejlepším doktorem všem panenkám a členům naší rodiny.

Na její první návštěvu zubaře jsme ji připravovali celý měsíc. Dětským zrcátkem (ze zmíněné doktorky) jsme každý den kontrolovali zoubky, učili se otevírat správně pusinku a vysvětlovali, co tak asi bude pana zubaře zajímat a co vše bude v její pusině provádět. Návštěva dopadla na výbornou. Dcera nejprve poučila všechny v ordinaci, jak a co mají dělat, poté si sedla do křesla, pan zubař se kouknul, zoubky postříkal nějakou vodičkou a vyfoukal (jak mi sdělila dcera). No lepší už to být nemohlo.

Máte-li problém s lékaři, nechte děti hrát si na doktory s autentickými lékařskými nástroji (i když zmenšenými dětskými kopiemi). Strach se určitě minimálně u jednoho lékaře odbourá.