Kousání nehtů

Kousání nehtů způsobuje stresová situace,kterou u dětí zjistí především maminky. Když budou rozebírat situace,při kterých si dítě nehty kouše,přijdou na to. Kožní doktorky doporučují hořký lak na nehty nebo mastičku,která dítěti nechutná…Název laku je Daumexol. Děti většinou koušou nehty z nudy,ze žárlivosti,když má problémy,když se trápí.

Zdroj: Rodina.cz

Kousání nehtů je i u dospělých lidí. U nich už to je velký zlozvyk. Někdo řeší problémy cigaretou,někdo přechází z místa na místo,někdo si dá panáka a někdo si kouše nehty. U dospělých se může jednat o pevnou vůli,aby přestal.

K dobré tvorbě nehtů a jejich růstu jsou důležité vitamíny A,D,křemík,vápník,železo a příjem bílkovin-vejce,maso,mléko,luštěniny.

Zdroj: ordinace.cz

Já jsem si nehty také kousala. Už od mala,když jsem měla být zkoušená,když jsem měla jít někam sama,když jsem měla říct něco špatného doma. Naši do mě den co den hučeli,at to nedělám,vyhrožovali doktorama,psychologama ,ale já furt kousala. Až ve 20 letech jsem si řekla dost a najednou jsem přestala. Nekouřím,tak jsem si kupovala lízátka a bonbony a pomohlo mi to. Mám dlouhé nehty.