Jak vybrat přezůvky do školy?

Když se podíváme do kalendáře, zbývá vlastně už pár dní a školáci se vrátí do lavic. Někteří z nich půjdou poprvé. Důležitou součástí vybavení školáka jsou i přezůvky.

Dítě v nich tráví poměrně dlouhou dobu. Celé dopoledne zcela určitě, a pokud navštěvuje i školní družinu a nějaké ty kroužky, stráví v přezůvkách velkou část dne.
Z toho vyplývá, že se v nich dítě musí cítit především pohodlně. K tomu přispívá mnoho faktorů.

Dítě nastupující do školy už bude možná vyžadovat jiný typ, než ten „klasický školkový“. Některému to vadit nebude, jiné chce modernějšího designu. Nutno dodat, že nejpraktičtější jsou ovšem stále právě ty klasické. Bohužel, teenagery bychom v nich asi nutit chodit nedonutili.

Každopádně, na trhu je dnes celá řada kvalitního obuví na přezutí, je ovšem nutno dobře vybírat. Ideálně se jedná o boty na přezutí, které jsou uzavřené a zároveň prodyšné a poddajné.

Zásady:

Navíc, nekvalitní náhražky plastových bot mohou být plné ftalátů a jiných látek, což může být problém, nejen, u citlivých dětí apod.

S tím souvisí velikost – bačkory rozhodně nekupujeme např. o číslo větší jen proto, že „za chvíli dítěti noha vyroste“. Nejenže můžeme dítěti poškodit nohu, jde i o jeho bezpečnost.


Zdravotně nezávadná obuv – bota pro Vaše dítě

Jedná se o značku, kterou můžou získat čeští výrobci bot. Velmi často ji najdeme právě na bačkorkách – najdeme tady visačku se žirafou. Je to výsledek snahy České obuvnické a kožedělné asociace, aby se předešlo nekvalitní obuvi kupované například na tržištích.
Žirafa je podle této asociace garantem zdravotní nezávadnosti dětské obuvi. Je zavedena od roku 1997 a je čistě dobrovolná. Zkoušky se provádí ve Zlíně v Institutu pro testování a certifikaci. Zároveň ale asociace upozorňuje, že označení se „Žirafou“ je účinné jen v souladu s kvalifikovaným prodejem.


Už máte vybrané bačkory pro děti do školy?