Napijte se bez obav… a bez konzervantů & barviv

Pokud jste někdy přemýšlela, jaký nápoj je pro vaši neposednou ratolest ten nejlepší, přinášíme několik rad pro výběr toho správného „pitíčka“. Dětské nápoje bývají často terčem kritiky pro údajně vysoký obsah cukru a vysokou energetickou hodnotu. Ale toto zjednodušené (a bohužel často jediné používané kritérium) není pro výběr dětského nápoje nejdůležitější.Odborníci doporučují vzít v úvahu i další vlastnosti, například:
Jaký typ cukru nápoje obsahují – je lépe volit nápoje dochucené pouze přírodními formami cukrů (například glukóza, fruktóza nebo glukózo-fruktózový sirup), které jsou pro tělo snáze zpracovatelné než běžný řepný cukr – sacharóza.
Obsah konzervačních látek a umělých barviv – nápojům s těmito složkami je lépe se vyhnout.
Podíl ovocné složky – čím vyšší ovocný podíl, tím více vitamínů a vlákniny je v nápoji, ale zároveň se zvyšuje jeho energetická hodnota.
Obsah vitamínů – může jít zejména o vitamíny A, B, C a další, záleží na typu nápoje. Je na místě věnovat pozornost podílu doporučené denní dávky vitamínů v nápoji, který výrobce uvádí na etiketě.

Kubík – dopřejte Vašemu dítěti to nejlepší

Nápoje Kubík jsou přírodní šťávy vyrobené z ovoce a zeleniny. Vynikají vysokým obsahem vlákniny a jejich chuť se velmi podobá čerstvému ovoci a karotce. Jsou vydatným zdrojem betakarotenu, vitamínu C, draslíku, minerálů a vlákniny.
Nápoje a nektary Kubík jsou vyrobeny pomocí postupů, při kterých nejsou použity žádné konzervační látky ani umělá barviva. Obě nápojové řady Kubík jsou zcela bez přídavku řepného cukru. Pro vylepšení chuti je použit pouze glukózo-fruktózový sirup. Glukóza a fruktóza představují jednoduché, pro tělo lehce zpracovatelné formy cukrů, které se přirozeně nacházejí v ovoci a zelenině.

Na trh se Kubík dodává ve dvou verzích:

Zapojte se nyní do velké akce Scooby Doo a jeho přátelé – sbírejte samolepky a pořiďte si také speciální SuperAlbum Scooby Doo, do kterého je můžete lepit!

Více na www.medakubik.cz.