Na pizzu, těstoviny, zapečené brambory – strouhaný sýr je v kuchyni potřeba každou chvíli. Jak si ulehčit práci a ušetřit čas? Použijte sýr, který je už nastrouhaný. Ale vybírejte pečlivě!
Jaroměřická mlékárna je tradiční český výrobce, který do strouhaného sýra, na rozdíl od mnohé konkurence, nepřidává škrob, barviva ani žádné konzervanty. Navíc jej dodává ve speciálním opakovaně uzavíratelném obalu. Jaroměřický strouhaný sýr obsahuje mix sýrů se 45% obsahem tuku v sušině a je k dostání za 39,90 Kč/150 g.
Více na www.mlekarna.cz
Strouhané sýry s vyšším obsahem tuku rády tvoří hrudky. Jak jim předejít? Většina výrobců přidává k sýru škrob. Ten se však obvykle nepříjemně projeví i na výsledné chuti sýra.
Čím větší plocha, tím větší pole působnosti pro mikroorganismy. Strouhané sýry jsou tedy z tohoto hlediska choulostivé. Proto dodává Jaroměřická mlékárna strouhaný sýr ve speciálním obalu, který zabraňuje přístupu okolní vlhkosti. Tento obal je mimořádně praktický – je možné ho rychle otevřít a znovu zavřít.
Výroba sýrů má v Jaroměřicích dlouhou tradici. Ve zpracování se Jaroměřická mlékárna drží tradiční receptury. K přípravě sýra jí tedy stačí pouhé 4 ingredience: kvalitní mléko od místních farmářů, sůl, čisté mlékařské kultury a syřidlo. Žádná přídavná „éčka“, žádná zbytečná chemie. Výsledkem je vynikající chuť za příjemnou cenu – doporučená cena stopadesátigramového balení Jaroměřického strouhaného sýra je 39,90 Kč.
výživové údaje Jaroměřického strouhaného sýra | na 100 g |
energie | 1450 kJ/348 kcal |
tuky | 26,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 17,5 g |
sacharidy | 0,5 g |
z toho cukry | 0,5 g |
bílkoviny | 26 g |
sůl | 2 g |
Tři výherci získají poukaz na měsíc s výrobky Jaroměřické mlékárny, každý v hodnotě 1.000 Kč.
Soutěž běží ode dneška až do 30. září 2015.