Jak víte, na VD probíhala diskuze na stejnojmenné téma. Jak si vedou seriály u návštěvníků? Ochutnáte s námi jeden z receptů?
K diskuzi mě navedlo vydání kuchařské knížky Ulice vaří s vámi. Jak jistě víte, seriál Ulice je jeden z nejsledovanějších televizních pořadů.
V nakladatelství Fragment vyšla tato publikace, jež je upravená jako vydání s oblíbenými recepty hrdinů.
Ty vás zavedou do svých kuchyní, a tak máte možnost vyzkoušet něco z české klasiky podle Hejlových, a jako dezert upéct třeba některou ze sladkých dobrot z pekařství Vilmy Nyklové. Nebo chcete konečně ochutnat některou z proslulých specialit z hospody U Henryho?
Tahle knížka vám to jednoduše umožní!
Vraťme se ale k diskuzi. Obecně bych řekla, že seriály patří mezi oblíbené pořady u vás. Jen názory se trochu rozcházejí. Každý jsme jiný a tak i chuť na shlédnutí seriálů se liší. I když „Ulici“ znáte a ve většině i sledujete.
Velice se mi líbil názor, který napsal jardamalej:
Ostatně, jeho názor nebyl v tomto směru jediný. Hodně z vás si myslí o seriálech vlastně to samé či podobné…
Pokud zůstaneme ve sféře seriálů, pak se oblibě těší například díly Hercula Poirota nebo Četnické humoresky. Ale někteří z vás si oblíbili i seriál Přátelé, Chirurgové, do popředí se dostává i Ordinace v růžové zahradě apod.
Janicka.Dvořakova81 by zase nejspíš doporučila takové pořady, u kterých se můžete i něco naučit…
Hodně jste vzpomínali na staré dobré seriály. Jmenovali jste Rozpaky kuchaře Svatopluka, Dynastie Nováků, Hříchy pro pátera Knoxe, Vyprávěj či Pojišťovnu štěstí. Jak to tak vypadá, staré dobré se asi osvědčí vždy více…
Jak bylo řečeno, každý z nás je jiný, a každý hledá něco, co ho zaujme. Co jiný absolutně nesnáší a odsoudí, druhý považuje za kvalitní zábavu.
Tak to vlastně i shrnula třeba anabell:
A Meggi41 trefně a vlastně i pravdivě doplňuje:
Na závěr přeji všem samozřejmě skvělou zábavu u sledování oblíbených pořadů a šťastnou ruku při jejich výběru.
Další názory a postřehy našich čtenářů si už můžete přečíst přímo v diskuzi Sledujete televizní seriály?
A protože diskuze byla výherní, nemohu opomenout ani výherce. Ty najdete, jako vždy ve vyhodnocených soutěžích.
Velký dík patří nakladatelství Fragment, které tuto diskuzi podpořilo věnováním knih Ulice vaří s vámi a tak radost, třeba zrovna pod stromečkem, budou mít hned tři z vás.
Hovězí Stroganov
Tohle jídlo pochází z mé vlasti a spolehlivě udělá radost všem hostům u stolu.
SUROVINY
POSTUP:
Očištěné a osušené maso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme a potom přes vlákno nakrájíme na nudličky o velikosti cca 1 x 3 cm. Maso osolíme, opepříme, promícháme a v chladu necháme 1 hodinu proležet.
V nádobě rozpálíme sádlo nebo olej a dozlatova na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Připravené
Před podáváním jednotlivé porce posypeme najemno nakrájeným koprem nebo jen snítkou kopru ozdobíme.
K přípravě tohoto pokrmu je nutné použít rajčatový protlak a nenahrazovat ho kečupem.
DOPORUČENÉ PŘÍLOHY
dušená rýže, vařené nebo pečené brambory, bramborové hranolky, zeleninové saláty
CELKOVÁ DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
(bez doby potřebné k proležení masa)
DOPORUČENÁ VÍNA:
Merlot, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon