Sledujete televizní seriály?

Jak víte, na VD probíhala diskuze na stejnojmenné téma. Jak si vedou seriály u návštěvníků? Ochutnáte s námi jeden z receptů?

K diskuzi mě navedlo vydání kuchařské knížky Ulice vaří s vámi. Jak jistě víte, seriál Ulice je jeden z nejsledovanějších televizních pořadů.

V nakladatelství Fragment vyšla tato publikace, jež je upravená jako vydání s oblíbenými recepty hrdinů.

Ty vás zavedou do svých kuchyní, a tak máte možnost vyzkoušet něco z české klasiky podle Hejlových, a jako dezert upéct třeba některou ze sladkých dobrot z pekařství Vilmy Nyklové. Nebo chcete konečně ochutnat některou z proslulých specialit z hospody U Henryho?

Tahle knížka vám to jednoduše umožní!

VD a seriály

Vraťme se ale k diskuzi. Obecně bych řekla, že seriály patří mezi oblíbené pořady u vás. Jen názory se trochu rozcházejí. Každý jsme jiný a tak i chuť na shlédnutí seriálů se liší. I když „Ulici“ znáte a ve většině i sledujete.

Velice se mi líbil názor, který napsal jardamalej:

České seriály “nemusím“ od doby, co je nepíše pan Dietl. V těch našich- současných a nekonečných- se ztrácím. Při občasném shlédnutí se divím, že tamta už to netáhne s tím, ale naopak s dalším, který se má zase k té, co předtím žila s tím čtvrtým, který se dal teď dohromady s nějakou, kterou jsem dosud ani neznal. Počítám, že se autorky /chlapi to asi nepíší/ chtějí dopracovat výsledku, že se během doby všechny daly postupně do kupy se všemi a to nepočítám i s možnými vztahy osob stejnopohlavních.

Ostatně, jeho názor nebyl v tomto směru jediný. Hodně z vás si myslí o seriálech vlastně to samé či podobné…

Na co koukat?

Pokud zůstaneme ve sféře seriálů, pak se oblibě těší například díly Hercula Poirota nebo Četnické humoresky. Ale někteří z vás si oblíbili i seriál Přátelé, Chirurgové, do popředí se dostává i Ordinace v růžové zahradě apod.

Janicka.Dvořakova81 by zase nejspíš doporučila takové pořady, u kterých se můžete i něco naučit…

Ze seriálů sleduji Vampire Diaries a Games of Thrones – optimálně v angličtině s českými titulky pro procvičení. Mám ráda seriály “jako“ filmy.

Hodně jste vzpomínali na staré dobré seriály. Jmenovali jste Rozpaky kuchaře Svatopluka, Dynastie Nováků, Hříchy pro pátera Knoxe, Vyprávěj či Pojišťovnu štěstí. Jak to tak vypadá, staré dobré se asi osvědčí vždy více…

A seriály tipu telenovel považuji takřka za úpadkovou zábavu
Janicka.Dvorakova81

Neodsuzujme

Jak bylo řečeno, každý z nás je jiný, a každý hledá něco, co ho zaujme. Co jiný absolutně nesnáší a odsoudí, druhý považuje za kvalitní zábavu.
Tak to vlastně i shrnula třeba anabell:

Zajímavost televizních seriálů vidím v tom, že se v nich každý “najde“ a sdílí osudy svých oblíbených postav

A Meggi41 trefně a vlastně i pravdivě doplňuje:

Vždy se musím pousmát, když slyším(čtu), jak lide tvrdí, že ten, nebo onen seriál je blbost, a že ho nesledují ..hihi, jak to tedy vědí, že je špatný, hloupý ..když ho nesledují??

Příjemné sledování

Na závěr přeji všem samozřejmě skvělou zábavu u sledování oblíbených pořadů a šťastnou ruku při jejich výběru.

Další názory a postřehy našich čtenářů si už můžete přečíst přímo v diskuzi Sledujete televizní seriály?
A protože diskuze byla výherní, nemohu opomenout ani výherce. Ty najdete, jako vždy ve vyhodnocených soutěžích.

Velký dík patří nakladatelství Fragment, které tuto diskuzi podpořilo věnováním knih Ulice vaří s vámi a tak radost, třeba zrovna pod stromečkem, budou mít hned tři z vás.


 A trochu inspirace na závěr….

Hovězí Stroganov

Tohle jídlo pochází z mé vlasti a spolehlivě udělá radost všem hostům u stolu.

Zavděčila jsem se jím i mamušce a v Lumírově bříšku zmizí během chvilky…

SUROVINY

POSTUP:

Očištěné a  osušené maso nakrájíme na  plátky, lehce je naklepeme a potom přes vlákno nakrájíme na nudličky o velikosti cca 1 x 3 cm. Maso osolíme, opepříme, promícháme a v chladu necháme 1 hodinu proležet.

V nádobě rozpálíme sádlo nebo olej a dozlatova na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Připravené maso obalíme v  mouce, vložíme na cibulku a prudce opečeme dočervena. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, hořčici a rajčatový protlak. Směs restujeme asi 2 minuty. Na závěr zalijeme smetanou, podle chuti osolíme a opepříme, promícháme a chvilku povaříme.

Před podáváním jednotlivé porce posypeme najemno nakrájeným koprem nebo jen snítkou kopru ozdobíme.

K přípravě tohoto pokrmu je nutné použít rajčatový protlak a nenahrazovat ho kečupem.

DOPORUČENÉ PŘÍLOHY

dušená rýže, vařené nebo pečené brambory, bramborové hranolky, zeleninové saláty

CELKOVÁ DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
(bez doby potřebné k proležení masa)

DOPORUČENÁ VÍNA:

Merlot, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon

Dobrou chuť!