Psyllium

Pokud psyllium ještě neznáte, chtěla bych se Vám o něm alespoň zmínit…

Jedná se o vlákninu z indického jitrocele. A k čemu je psyllium vlastně dobré?Má příznivý vliv na zažívání, současně působí proti zácpě i průjmu, snižuje cholesterol v krvi, odvádí toxické látky…a což určitě většinu potěší:) – může Vám pomoci i ve Vaší snaze snížit svoji váhu:).

Užití je velmi jednoduché – 1 čajovou lžičku rozpustíme ve vodě, dle návodu. Rozmícháme a snažíme se vypít dříve, než se promění v rosol:) To vše musí proběhnout poměrně rychle, k té proměně na rosol by mělo dojít až v žaludku (kvůli poživatelnosti), kde psyllium několikanásobně zvětší objem (na obale uvedeno 40x), ale není to samozřejmě žádný zázračný „lék na hubnutí“:) Ale v žaludku hodně nabobtnání a docela to ten žaludek zaplní.

Musím říct, že psyllium nevypadá vůbec vábně..a bohužel přesně tak i chutná:), ale je to spíše o zvyku… Já si do něj kápnu vždy trochu dětské přesnídavky. A bych nezapomenula! Hodně zapíjet – to kvůli tomu bobtnání.

Psyllium je běžně dostupné např. v lékárně a za balení zaplatíte řádově v desetikorunách – záleží na balení a distributorovi. To moje poslední, co mi leží v šuplíku, 100g za 63,- Kč.

Na závěr:) Sama dobře znám (4 roky) a proto doporučuji..a konečně:), kdyby Vám nepomohlo, neublíží..Sama jsem tento přírodní prostředek objevila prostřednictvím letáčku v obchůdku se zdravou výživou a připadá mi docela škoda, že ho lidé moc neznají.