Na pravou horkou čokoládu už nemusíte vyrážet jen do cukrárny. Pokud si ji připravíte doma, budete si moci pohlídat, aby vaše děti dostaly jen to nejkvalitnější, co mohou, a přizpůsobíte si chuť přesně podle svého. Už žádné nekvalitní polotovary. Vyzkoušejte naše tipy k přípravě lahodné horké čokolády.
Chladné zimní období přímo vybízí k horkým čajíčkům s medem, teplému kakau, či jiným dobrotám na zahřátí.
Objevili jsme pro vás tajemství přípravy té nejlepší lahůdky, jakou se lze v zimě zahřát, horké čokolády. Slibujeme vám, že s tímto receptem se vám podaří nahnat děti ze sáňkovačky domů ještě mnohem dřív, než se začne šeřit.
Dobrý výběr surovin zaručí nejen výbornou chuť čokolády, ale také vám ulehčí přípravu. U surovin s kvalitním složením totiž víte, jak se budou na plotně chovat, nebude vás čekat žádné nepříjemné překvapení a usnadní vám práci.
Tabulka čokolády plná levného ztuženého tuku se vám nikdy tak dobře nerozpustí, jako čokoláda s pravým s kakaovým máslem a s vysokým obsahem kakaa. Zárukou kvality je například složení Carla hořké čokolády se 70 % kakaa.
Další základní surovinou je mléko. Volte nejlépe polotučné čerstvé mléko. Můžete-li si dopřát i plnotučné, nebojte se vyzkoušet mléko z mlékomatů. Mléko přímo od farmářů nebývá pasterizováno, je sice tučnější, ale je zárukou kvality.
Sladkou lahůdku připravíte vcelku jednoduše a rychle.
Pro lepší chuť i aroma můžete do směsi přidat také vanilku, nebo skořici. Ještě jemnější chuť pak získáte, když mléko svaříte i s troškou smetany.
Hustotu čokolády ovlivníte poměrem mléka ku čokoládě. Čím více mléka na stejné množství čokolády, tím bude nápoj ve výsledku tekutější. Hustotu můžete získat i přidáním kukuřičného škrobu, ale čokoláda bude výborná i bez něj.
Na závěr pro vás máme ještě tip pro mlsné tatínky:
Zatímco si děti budou vychutnávat sladkou čokoládu voňavou po vanilce a skořici, tatínkovi do ní přimíchejte i špetku chilli, kombinace sladkého a pikantního má prý afrodiziakální účinky.