Nejkvalitnější horkou čokoládu připravíte svým dětem sami doma

Na pravou horkou čokoládu už nemusíte vyrážet jen do cukrárny. Pokud si ji připravíte doma, budete si moci pohlídat, aby vaše děti dostaly jen to nejkvalitnější, co mohou, a přizpůsobíte si chuť přesně podle svého. Už žádné nekvalitní polotovary. Vyzkoušejte naše tipy k přípravě lahodné horké čokolády.

Chladné zimní období přímo vybízí k horkým čajíčkům s medem, teplému kakau, či jiným dobrotám na zahřátí.

Objevili jsme pro vás tajemství přípravy té nejlepší lahůdky, jakou se lze v zimě zahřát, horké čokolády. Slibujeme vám, že s tímto receptem se vám podaří nahnat děti ze sáňkovačky domů ještě mnohem dřív, než se začne šeřit.

Základem jsou kvalitní suroviny

Dobrý výběr surovin zaručí nejen výbornou chuť čokolády, ale také vám ulehčí přípravu. U surovin s kvalitním složením totiž víte, jak se budou na plotně chovat, nebude vás čekat žádné nepříjemné překvapení a usnadní vám práci.

Tabulka čokolády plná levného ztuženého tuku se vám nikdy tak dobře nerozpustí, jako čokoláda s pravým s kakaovým máslem a s vysokým obsahem kakaa. Zárukou kvality je například složení Carla hořké čokolády se 70 % kakaa.

Další základní surovinou je mléko. Volte nejlépe polotučné čerstvé mléko. Můžete-li si dopřát i plnotučné, nebojte se vyzkoušet mléko z mlékomatů. Mléko přímo od farmářů nebývá pasterizováno, je sice tučnější, ale je zárukou kvality.

Horká čokoláda jako z pohádky

Sladkou lahůdku připravíte vcelku jednoduše a rychle.

  1. Na plotně zahřejte mléko, dokud se na něm nezačnou ukazovat malé bublinky.
  2. Do horkého mléka rozlámejte extra hořkou čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

Pro lepší chuť i aroma můžete do směsi přidat také vanilku, nebo skořici. Ještě jemnější chuť pak získáte, když mléko svaříte i s troškou smetany.

Hustotu čokolády ovlivníte poměrem mléka ku čokoládě. Čím více mléka na stejné množství čokolády, tím bude nápoj ve výsledku tekutější. Hustotu můžete získat i přidáním kukuřičného škrobu, ale čokoláda bude výborná i bez něj.

Na závěr pro vás máme ještě tip pro mlsné tatínky:

Zatímco si děti budou vychutnávat sladkou čokoládu voňavou po vanilce a skořici, tatínkovi do ní přimíchejte i špetku chilli, kombinace sladkého a pikantního má prý afrodiziakální účinky.