Šermířský den

Tak jsme měli v plánu zajít si sobotní odpoledne mezi šermíři, byla to akce, co si Dominik sám vybral. Měl možnost výběru mezi rytíři a nebo historické tramvaje a šermíři vyhráli. A vůbec toho nelitujeme, i když jsme tam nebyli až do večera. Napřed hrozilo, že nám plány překazí déšť, který se spustil při odjezdu z domu, v Brně po příjezdu ještě poprchávalo, ale Domča se rytířů vzdát nechtěl. Nakonec si počasí dalo říct a pršet přestalo, i nakonec vykouklo sluníčko.

Po příchodu do areálu Pod Kaštany, bývalého modřického lomu, jsme se usadili na trávu a sledovali vystoupení rytířů Země zubra, bojovali o srdce královny. Měli to i vtipně zpracované a Dominik vše zaujatě sledoval. Po rytířích následovalo vystoupení žongléra Jonáše.

Pak jsme se museli přesunout kousek dál na bitevní pole, kde měli nachystanou největší středověkou bitvu na Moravě. Bitva trvala asi hodinu, seděli jsme na kopci na stráni a sledovali šikování různých vojsk a pak i samotnou bitvu. Nejvíc se Domčovi líbili lučišníci jak lítali přes celé bojové pole jejich šípy.

Po bitvě jsme se vrátili zpět a prošli si starověký jarmark, kde se prodávali různé korálky, ze dřeva meče, luky, rytířské helmy, atd. Samozřejmě vše z toho Dominik nutně potřeboval, ale nakonec si dal říci, že meč má již doma a to mu stačí.

Dělali zde i starověké jídlo, kaše a placky. Ale komu by to nechutnalo, tak měl možnost si i u stánků koupit párky v rohlíku, buček, klobásky, polévku … no a tradiční opékané sele. Protože jsme zatím nikdy takovou dobrotu nejedli, tak jsme samozřejmě neodolali a opékané sele si dali! A dobře jsme udělali, byla to moc velká dobrota!

Při jídle jsme sledovali nádherné vystoupení s koněm. Kůň byl bělouš s jezdkyní, okolo tančící tanečnice.

Bohužel jsme nečekali na sokolníky, kteří měli následovat, zase se začalo zatahovat a nás čekala ještě dlouhá cesta domů. Ale přesto jsme si odpoledne moc užili.

Tento článek byl zařazen do soutěže o knihy pro děti, nezapomeňte proto prosím po přečtení na hvězdičkové hodnocení ;-).