Vánoce se blíží

Tak už je to zas pomalu tady, v televizi je to samá reklama útočící na naše děti a my odpovídáme na dotazy typu „kdy přijde Ježíšek?“ a posloucháme výčet všech možných prkotin, co jsou k vidění v reklamách a co všechno ti naši malí nutně potřebují k životu…Můj čtyřletý synek už přes týden vymýšlí, co napsat Ježíškovi do dopisu a tak mě ve čtvrtek přemluvil, ať mu s tím pomůžu.
Napsali jsme dopis (na PC), Erik, jakožto hodný synek i bráška v jedné osobě, nezapomněl ani na roční sestřičku Sandru a napsal i za ni, co jí má Ježíšek přinést (co musím uznat, vymyslel dva vhodné dárky, které by mě asi nenapadly, nebo bych si minimálně dlouho lámala hlavu a třeba by mě to pak taky napadlo).

Dopis jsme dali za okno a teď čekáme, kdy si pro něj Ježíšek přijde. Erik mu tam přimaloval i obrázek, aby si ty dárečky zasloužil a snaží se nezlobit. Včera dostal velké prskavky a večer mě poslal s jednou na balkón a díval se oknem, jak prská.
Potom prohlásil, že prskavka svítí Ježíškovi na cestu, aby věděl, kam si přijít pro dopis. Dneska mu zapálíme další, aby opravdu přišel a snad už ten dopis nezapomenu z okna v noci uklidit. Takže dokud tam ten dopis bude, bude se u nás svítit prskavkou Ježíškovi na cestu, aby neminul.

Vánoce jsou krásný svátky a já v nich vidím tu krásu očima svých dětí. Pro sebe si toho vždycky přeji minimum užitečností a maličkostí a užívám si ta světýlka v očích dětí, když rozbalují dárky. Dcerka už si to letos taky konečně vychutná, bude jí už přes rok a snad to přežije i stromeček.
Pro mnohé ženy to bude znamenat navíc i stres z uklízení, pečení a příprav. Já to hážu za hlavu. Postupně uklidím, ale žádný bláznění. Upeču maximálně 5 druhů cukroví, jen to co máme rádi a kdyžtak pomůže tchýně aspoň s hlídáním. S Erikem a Sandrou uděláme nějaké dekorace, něco jednoduchého, aby u toho netekly nervy a budeme si všichni užívat. U toho stihnu chodit i do práce a vůbec si nebudu připouštět, že něco nestíhám.

Budu v pohodě a svátky si vychutnám s celou rodinou.
Udělejte to taky tak a posviťte Ježíškovi na cestu pro dopis a pak možná i na cestu s dárky. Aspoň si nebudete lámat hlavu s tím, jak nenápadně umístit dárky pod stromek.