Záchranný kruh

Každá mince má dvě strany. To ví každý. A tak já napíšu o těch svých…
…stranách mince, pro a proti, předtím a potom… Nevím, jestli dokážu své myšlenky zhmotnit do srozumitelných vět, tak kdyby se vám stalo, že nerozumíte – otočte si mincí – odpověď bude na druhé straně…Předtím
Není to tak dlouho, co jsem doma zapínala počítač velmi sporadicky. Žila jsem tak nějak na jiné planetě, odtržená od informací, světa, netu a nutno podotknout, že mi to vyhovovalo. Vybudovala jsem si své vlastní bezpečné „akvárko“, bylo v něm bezpečno … a tak trochu smutno. Jenže přišel „život“ a s celým mým „akvárkem“ mě šoupnul do řeky.. Jo, člověk míní a život mění… Plavat umím, ale proud je silný…

Potom
Potřebovala jsem loď, nebo alespoň záchranný kruh. A moje vysílání SOS nikdo nezachytil. Stalo se. I to je život. A když už jsem nevěděla „kudy kam“, seděla jsem u počítače a blikal na mě monitor.. otevřel se přede mnou zcela nový nepoznaný svět – ostrůvek vzájemného porozumění. Vůbec jsem netušila, že něco takového je. A jsem moc ráda, že je. A jsem ráda za tu náhodu, která udělala ten jeden „klik“.

Monolog
Vím, že víte, jaký dokáže život být – krásný i krutý. Vím, že mi rozumíte a to je přepychový pocit, který si dopřávám každý den. A ať přijde cokoliv, zvládnout to musím, jinak to nepůjde, prostě musím „plavat“. A teď se dostávám k tomu podstatnému – chtěla bych Vám říct jedno prosté slůvko: „DĚKUJI“.
Děkuji za každý záchranný kruh v podobě půvabného článku Petry, Babofky či Bramborky – prosím pište dál; zcela spolehlivě mě dostane Karamela: když mám pocit, že už mi jde voda přes nos, Karamela přijde a foukne na mě kyslík; soucítění a porozumění Majulky, Nuninky a Piškotky si cením, člověk ví, že není sám a v neposlední řadě děkuji za každý záchranný kruh rad, komentářů a příspěvků Ájíka, nevím, jak to dělá, ale uklidňuje mě a za to jsem jí vděčná; včera mě úplně odzbrojila Kekunka, přesto, že mi vehnala slzy do očí, vytáhla mě na chvíli z vody. Děkuji za dialogy, dotazy a odpovědi vás všech: Danasi, Zuzina, Justyna, Vicikovka, Frančice, Lussy, Martaska, JanaOss… já bych Vás tak ráda vyjmenovala všechny, ale asi to nepůjde, tak mi to, prosím odpusťte…. Prostě děkuju.
Děkuju Vám všem.