My boubelky a naše hubnutí

Už se tady o hubnutí psalo. Já se na všechna ta nařízení ale dívám velice skepticky. Jsem tlusťoška – přiznávám. Byla jsem jí prakticky celý život víc či méně. Hubnutí? To se nadařilo nikdy. Jediné, kdy jsem zhubla, byl nějaký psychický průšvih. Když se naši rozváděli, problémy s mužem, smrt v rodině a tak. To byly doby, kdy se moje váha znatelně vychýlila, ovšem niky nebylo možné předem určit kam. Jednou tak, jednou opačně a ne vždy stejně…Skusila jsem mnoho diet, chodím pěšky, kam to jde, chodili jsme s klukama na dlouhé procházky (teď sama nebo s prckem), jezdili na výlety. Nejsem chronický přejídač, ale někdy mám také chvilku, kdy si chci pochutnat. Zrovna vzorná nejsem, ale nemusela bych být tak kulatá, kdybych to neměla ve vínku od narození. Znám diety, které by mi pomohly, ale….
Jako vždy přichází velké ale.

Znám všechny zásady o zelenině, masu a pitných režimech. Jenže teď mi řekněte – jak to udělat, abych si to mohla dovolit. Nemyslím, že jsem jediná. Když vezmu všechny své širší známé, pak to vidím všude. Je dost peněz na nakrmení rodiny, ale už není na to, aby si paní domu dopřávala dietní stravu. Vařit rodině ze zeleniny je nemožné, neboť přes všechny snahy rodina taková jídla odmítá a navíc by to značně zatížilo rozpočet. Určitě stojí víc zeleninová směs s kuřecími prsíčky než rajská a knedlík.

Máme tedy jedinou možnost – trápit se hlady. To ale nejde věčně. Já to zažila, když mi umřel muž a nemohla jsem několik týdnů jíst vůbec nic. To je pak ženská bez síly a sotva se plouží a kdo za ni zastane její práci? Tak tohle také není ta správná cesta. Prostředky na hubnutí, zvané doplňky stravy, jsou buď velmi drahé nebo ty, které jsou dostupnější, jsou naprosto na nic. Všechny takové prostředky jsou zaměřené na odebrání tuků z potravy, ale nic z toho neúčinkuje na naše léta skládané tuky na stehnech, zadečku a bříšku. Kolik mamin několika dětí nemá problém s větším bříškem? Málokterá, pokud to není dáma zaměřená na své tělo.

Tak si to shrneme – strava vhodná na hubnutí je drahá, zatěžuje znatelně náš rozpočet rodiny a přípravky na hubnutí, které fungují, jsou drahé. Takže co teď my mámy, na které občas zbyde jen chleba s máslem, protože uvaříme prima jídlo a potomci nám jej zbodnou (u nás běžná věc, i kdyby to byla omáčka na dva dny).

Najde se nás víc s podobným názorem? A jak to řešit? Pohyb mám, jídla si ubírám a mám pocit, že dveřma za chvíli neprojdu.
Jen prosím ne ty řeči o pozitivním myšlení atd. Hubnutí je nutno nejprve v hlavě a pak to jde. Jo – s horou drahé zeleniny a bílého dietního masíčka, to bych zhubla raz dva. Já musím rozdělit patnáct tisíc na dvě půlky- jedna je nájem a druhá všechno ostatní pro čtyři lidi, základku, učiliště a doktory.
takže? máme nápady?