Láska prochází žaludkem.

Tak kdybych dala na toto přísloví, tak jsem dosud vdaná za násilníka a hrubiána, co uměl úžasně vařit…Ze začátku to bylo fajn. Muž, který umí vařit? Sen snad všech žen. Vykouzlí dobroty od gulášků až po bábovky, minutky jsou mu hračkou. Je to úžasné pár dnů či měsíců.

Když pak ale chci uvařit sama, je vše hnusné a ani pes by to nežral. A připočítám-li k tomu ženy, víno a pádnou ruku, tak mi toto přísloví může být ukradené.

K čemu by mi bylo výborné jídlo na talíři jako hlavní chod a pár facek k tomu jako nášup? To raději budu mít topinky. V tomto případě se vykašlu i na rčení, které razí má extchýňka – ženská má zástěru, aby pod ní vše schovala.

Takže jsem se poučila.

Mám doma muže, který sice vařit neumí, ale je milý, laskavý a hlavně tolerantní k mým kuchařským výtvorům.

Je smíchem bez sebe, když vidí moje hospodyňské záchvaty, kdy chci v neděli uvařit polévku, dobrou omáčku s domácím knedlíčkem a ještě upéct buchtu.

Polévka překypěla, místo knedlíků máme tenisáky a buchta? Ta zase nevykynula. Sedím v kuchyni a můj sen o vzorné hospodyňce a dvou teplých jídlech denně s napečeným moučníčkem se rozplynul. Brečím. Co brečím?! Já řvu!

Chtěla jsem se vytáhnout a zatím jsem dopadla katastrofálně. A on? Se smíchem mi dá pusu, řekne, že mě má i tak rád a jde nakrájet k té omáčce chleba.