Dětská hřiště

Bydlíme na vesnici, to znamená že tu veřejné hřiště nemáme (když nepočítám fotbalové), takže pískoviště máme doma, klouzačku taky :o))
Ale když jedem navštívit babičku a dědu do města, vždy máme nějaký čas než přijdou z práce, a tak raději než být s holkama zavřená doma nebo s nima courat po krámech… jdem raději na místní pískoviště…. je ještě z dob komunistů – betonové hrany – z nichž čouhají hřebíky po chybějících dřevěných sedácích, kolotoč – zatím funguje, ale tu a tam chybí prkýnko na sednutí, na chycení…. houpačky – tam na ně už vůbec nemůžem – je po nich jen torzo :o(

Naštěstí jsme objevily nové hřiště, vše krásné, ale taky jsem si už všimla, že se o něj moc nikdo nestará – a to tam maj i provozní řád… kdy se začne něco dít? až když se někomu něco stane?
Proč až k tomu musí dojít?
A proč jich je tak málo?
Proč se ty nevyhovující nepředělají tak aby vyhovovala – statistiky posledních pár let ukazují že děti přibývají… ale státní dluh vzrůstá…. nedávno jsem si přečetla že jako 4 člená rodina dlužíme státu +- 260 000,-

A vláda počítá s tím že budem dlužit víc!!!
Proč si nějaké peníze ze svých platů neuberou?, proč lítají do práce letadly? proč máme tak malou mateřskou? a co ten rodičovský příspěvek? – ani životní minimum to není!!!

Dostala jsem se pryč od hřiště…. ale snad mi odpustíte…..

Jejda to mě tak štve a myslím že nejsem sama……?!