Moje dítě bylo vodní živel – až do…

Náš syn měl strašně rád vodu. Do druhého měsíce po narození sice u koupání vyváděl a brečel, ale pak se mu to zalíbilo, a strašně se mu ve vodě líbilo.
To by se koupal nejraději třikrát denně, a jakmile přišlo léto (byl mu necelý rok) tak jsem ho nemohla dostat z bazénu…Byli jsme na koupališti skoro každý den. My s manželem měli problém do té studené vody vůbec vlízt, ale náš prcek tam vkráčel jako kdyby byla ta voda jak kafe teplá a ne a ne ho dostat ven. Odcházely jsme vždy s brekem, a tak jsme před rokem pořídili na zahradu velký nafukovací bazén. Skotačil v něm od rána do večera, fialovou pusu jak od fialky, ale vůbec mu to nevadilo. Kolikrát vlezl do bazénu už když se to napouštělo a to byla voda ledová, protože teplou nenapouštíme, je to škoda. Sluníčko to ohřeje. Ale jemu to vůbec nevadí.
Až do nedávna. V říjnu začal chodit do školky, a před dvěma měsíci nám nabídly že mají volné místo na plavecký výcvik. Tak jsem ho samozřejmě přihlásila, o to ho nemůžu ochudit. Tak začla jezdit. Jel poprvé, zážitky líčil ještě za dva dny, druhé plavání také bez problémů. Ale když byli po třetí a já odpoledne ho šla vyzvednout ze školky, tak mi paní učitelka řekla, že Davídek na plavání brečel. Že chtěl být jen v malém bazénku a do velkýho nechtěl. Myslela jsem, že si jen něco zamanul, ale při čtvrtém plavání to bylo to samé a na další už nechtěl ani jet. To se oblékali v šatně a Davídek celou dobu brečel, že na plavání jet nechce. Tak přestal jezdit. Na zahradě jsme napustili bazén, ale moc se mu do něj nechce.
Co se mohlo stát?? Učitelka tvrdí, že to nechápe, že se nic nestalo, ale to přeci není jen tak. Jak mám ze čtyřletého dítěte dostat, co se na plavání stalo, proč najednou plavat nechce?? On mě nechce nic říct, že prý prostě nechtěl jezdit, a tím to ukončí.
Tak nevím, co si mám myslet. Máte někdo s něčím takovým zkušenosti?? Taky mělo dítě něco rádo a najednou už to nechce??