Zikminka – 18. tt. – Plaváček

Tak jsem tu zas, začínám 18. týden a zatím jsou veškerá vyšetření v pořádku… Což je nádhera!  A moje malá tečka se strašně změnila! Ale postupně… Na genetice se mimi strašně mrskalo a včera na kontrole, kde jsem chtěla konečně tu fotečku, jsem normálně viděla, jak plave. 🙂 Byla vidět krásně hlavička a tělíčko a nohy, které připomínaly plavající žabku.:-)  Pan doktor mi řekl, že je neuvěřitelné, co tam ten syčák dělá… 🙂 A zase fotečka nebyla, protože to fakt nešlo vyfotit, neskutečně se tam mimi hýbalo. Asi si užiju, jestli bude takhle akční i na světě.:-)

Jinak na kontrole vše, co se týká mimi, ok. Velikost odpovídá, pohyby prý až moc akční :-), ale nelíbil se panu doktorovi můj vysoký tlak. Chtěl mě dokonce poslat do nemocnice, což se mi teda vůbec nelíbilo,  takže po vyšetření mě sestřička přeměřila a bylo to lepší. Takže se musím doma měřit a kdyby mi tlak šel nahoru, dorazit do ordinace. Tak doufám, že to bude už dobré.

Za 14 dní mě čeká vyšetření v nemocnici, tak se už teď těším, že se dočkám konečně fotečky a budeme zas o něco větší… Občas mi přijde, že to strašně mooooc letí. Navíc jsem teď byla nucena skončit v práci, takže si musím teď vyběhat nějaké úřady a pak se asi budu rozmazlovat 🙂 odpočinkem. I když to asi nebude tak jednoduché, nějakou práci dělat musím, abych sebe i mimi uživila :-).

Dneska jsem tu měla na návštěvě kamarádku, bývalou kolegyni, která je taky poprvé těhotná, termín má jen o pár dní dřív a tak to bylo prima veselé odpoledne plné radosti, smíchu a plánů a sdílený našich pocitů… Je fajn, že jsme se po dlouhé době zase viděly a užily si to… a těším se, že to rozhodně nebylo naposledy:-).

Jinak se cítím dobře, včera jsem vzala psa a vyrazila na houby a byla 4,5 hodiny v lese. A povedlo se mi unavit sebe i psa, což je co říct, ale říkám si, že dokud to jde, je dobře. Za chvilku je tu zima a to bude mnohem horší.

Snažím se pořád vytvářet nějaké  výtvory pro mimi, tak posílám fotečky těch prvních pokusů. Jen mě trápilo, že mně občas brní ruce, myslela jsem, že je to z toho pletení, ale pan doktor říkal, že to je v těhotenství normální a napsal mi vitamíny, a tak snad bude všechno už mnohem lepší. A taky jsem se přistihla, že k mimi mluvím jako k němu :-), tak nevím nevím. Příště už třeba napíšu, jak to vidí na ultrazvuku pan doktor…

Článek je součástí projektu Těhotná s VD, jehož hlavní partnerem je internetový obchod Benito.cz, který pro zúčastněné maminky připravil hodnotné dárkové balíčky.