Veronika 8.tt – dovolte, abych se představila…

Ahoj, jmenuji se Veronika, je mi 24 let a jsem podruhé těhotná. Jsem momentálně v 8. týdnu těhotenství. Termín zatím ještě určený nemám, ale vychází to zhruba na 5. listopadu (teda podle mého výpočtu 🙂 ). Mám ještě 2-letého syna Vašíka. Jsem svobodná, ale žiju s přítelem Tomášem, otcem svých dětí. Těhotenství je trošku nečekané, ale není neplánované. Zrovna ve čtvrtek jsem byla na kontrole a dozvěděla jsem se, že zatím je vše v naprostém pořádku. To, že jsem těhotná, mi potvrdil doktor v 5. týdnu těhotenství. Do té doby jsem to tušila, protože se mi nedostavila menstruace a samozřejmě jsem měla takový vnitřní pocit :-).

Hned, jak jsem to měla potvrzené, jsem to řekla příteli a ten byl nadšený :-). Pak jsme to společně oznámili našemu Vašíkovi. Chvilku jsme uvažovali, jak to říct 2-letému dítěti, aby to pochopil a pak nás to napadlo. Ukázala jsem si na bříško a Tomáš Vašíkovi řekl, že maminka tam má miminko a že nesmí po bříšku skákat, jinak by miminkovi udělal „auví“. Od té doby Vašík všude, kam jdeme, říká, že maminka má mimi a neustále mi pusinkuje bříško :-). Je to strašně krásné :-).

Jedno jsme měli za sebou, teď, jak to oznámit rodině? Mým sourozencům jsme to řekli jen tak mezi řečí, když se stavili na kafe. A našim matkám jsem to chtěla říct nějak originálně a pak jsem na internetu našla takovou poukázku na odběr vnoučete, což se mi zdálo jako skvělý nápad. Tak jsem je upravila trošku podle svého a bylo to. Když jsme jim je předali, byli šťastné, tak jako všichni kolem nás. Moje mamka byla trošku v šoku, protože už z ní bude 5-ti násobná babička a navíc se mé sestře a bratrovi letos taky narodily děti, ale samozřejmě ten šok byl dobrý :-). Takže naše už tak velká rodina se za 7 měsíců rozroste o dalšího člena :-).

Na další kontrole už dostanu těhotenskou průkazku, takže zase budu mít o čem psát. To by napoprvé bylo asi tak všechno. Doufám, že se vám to líbilo a těším se na příště.

Ahoj Verča

Článek je součástí projektu Těhotná s VD, jehož hlavní partnerem je internetový obchod Benito.cz, který pro zúčastněné maminky připravil hodnotné dárkové balíčky.