Třetí těhotenství – Můj těhotenský deníček

Pomalinku jsem se přehoupla do 6. měsíce, jsem už ve 21.tt. Před měsícem jsem byla na kontrole v 17.tt, kdy se nabírala i genetika a dělal UTZ. Byla jsem celkem šokovaná tím, že za utz jsem musela zaplatit 450 Kč, ale co se dá dělat, moje lékařka je soukromá a jsem ráda, že ji mám. Protože jediný volný gynekolog v okolí je věřící, což by mi nevadilo, ale on je bohužel fanatik.Pátý měsíc nepatřil mezi ty nejšťastnější.
Naše malá 2,5 roku byla nechtěně opařena svou starší sestrou, strávila noc na popáleninách ve Vinohradské nemocnici, já tam s ní být nemohla, protože z rozrušení a i z důvodu infekčního oddělení hrozil potrat a to si nechtěli vzít na svědomí. Samozřejmě jsem celou noc probrečela a manžel se mnou zůstal doma, abych pro malou nemusela sama.
Další nepříjemností bylo to, že mi tchýně týden na to řekla, že by asi bylo lepší, kdybych potratila.
Na to se snad ani nedá slušně odpovědět, ještě jsem jí to neodpustila a nevím, jestli to někdy dokážu.
Tento týden jsem byla na kontrole ve 20.tt – opět UTZ a dr. si nebyla jistá, ale snad viděla pytlík, tak uvidíme. Manžel by byl moc rád, kdyby po 2 holkách přišel konečně Pepíno. Malé je úžasně čilé, hlavně večer se v bříšku vrtí a převaluje. Jsem šíleně přecitlivělá, jsem schopná brečet i u zpráv z Poslanecké sněmovny, z čehož má tedy můj muž legraci. Manžel mě rozmazluje, k svátku mi koupil Dolce gusto a v prosinci jedeme na víkend do Dětenic, kde budeme spát v hotelu. Bude to nadlouho naposledy, co budeme moci být sami, už se těším.
Vyprala jsem kočárek, vyklidila přebalovací pult a holky už mají každá svůj vlastní pokojíček. Jen tam ještě Verunku za ty zbývající 4 měsíce těhotenství naučit spinkat a miminko může přijít.
Začínám řešit i porodnici, protože v Brandýse, kde jsem chtěla rodit, slouží údajně pouze dva lékaři. Toho se bojím, co když nebude vše ok a doktor bude unavený a nevyspalý a něco zanedbá?
Tak přemýšlím nad 3 variantami a to Kolín, Mladá Boleslav a Nymburk. Potřebovala bych poradit, ale všechny kamarádky rodily v Praze, škoda že porodnice v Českém Brodě je už 14 let zavřená.
Ale času je zatím dost a snad se najde někdo, kdo v některé z nich rodil a poradí.