Těhotná s VD: Tak jde čas… s Hanzlici

Milé ženy na VD 🙂
Opravdu dlouho jsem tu nebyla… rok nebo víc? Byla jsem i několikrát upomínána (v dobrém!), a tak se stalo, že se naskytla příležitost být tu zase více a častěji než ten poslední rok…

Co nového za ten rok?

Anička začala chodit do školky. Vybírání školky nebylo vůbec nic těžkého vzhledem k tomu, jaký mám „strach“ ze státních institucí, šla tedy do soukromé, a sice do Montessori školky. Nedovedu slovy popsat, jak je tam nadšená a jak jsem šťastná, že je šťastná. No ale právě tím, že je školka placená, museli jsme někde ty peníze vykouzlit. A vykouzlili jsme je tak, že jsme se přestěhovali z původního „doma“ do mužovy práce, kde mu bylo nabídnuto využívat firemní byt. Jenom to, co do té doby projezdil do práce a domů, stačí na zaplacení školky. Ale stojí to jednoznačně za to! Na barák jezdíme na víkendy, ale plánujeme se tam jednou určitě vrátit.

Jindříšek, kterého už z TVD znáte velmi dobře, je skoro dvouletý kluk, zdravý, i když věčně unudlaný, a hlavně úplně jiný než Anička. Nemluví, plínky miluje stejně jako já, takže nočník nezná, je to technický typ po tátovi. Miluje být venku. U něj jsme právě díky tomu přemýšleli o lesní školce, ale ještě uvidíme, je čas. Ve hře je totiž ještě waldorfská školka, která by se tu měla otevřít příští rok, a tam si myslím, že by se dětem mohlo velmi líbit. A mně zas to, že při stejné finanční zátěži by ve školce byli oba 🙂

Já jsem za ten rok trochu rozjela ten svůj šicí přivýdělek. Trochu bojuji s časem, kterého mi na děti zbývá méně, než bych si přála, takže když jsem před týdnem na těhotenském testu objevila dvě zbarvené čárky, bylo jasné, že s prací musím trochu polevit nebo ji alespoň jinak naorganizovat.

Ano, čekáme třetí miminko!!! Vůbec to nebylo v plánu, já jsem dokonce donedávno zarputile třetí mimčo odmítala, ale stalo se a já mám obrovskou radost. O to větší ta radost je, když VÍM, že to bude holčička 😉 Jsem v 5. tt, takže pojďte sledovat se mnou, jak ta moje intuice na tom je – zatím jsem to vždycky „věděla“ dobře :-)))

Moc vás všechny zdravím a děkuji, že mě po dlouhé době přijmete zpátky 🙂
A těším se na společné psaní, které začne po Novém roce 🙂
Jana