Těhotná s VD – Ivana – 9. tt.

Ahoj maminky. Jmenuji se Ivana, je mi 29 let a jsem maminka 2 malých, velkých raubířů. Tomáškovi je 4,5 roku a Tadeáškovi jsou 2 roky. Bydlíme na malé vesničce nedaleko Prahy.  Se svými dětmi trávím spoustu času doma, venku, různými hrami a podnikáme společné rodinné výlety. Občas si od dětí na chvilku odskočím na malou brigádu. Je to příjemné zpestření času, relax od dětí a každá korunka se v dnešní době hodí.

Nedávno jsem se – právě po jedné brigádě – ráno probudila s kašlem a celá „zlámaná“. Říkala jsem si – „No paráda, to mi ještě chybělo. Honem si vzít nějaké léky, ať je mi dobře.“ Nějaký šestý smysl mi ale říkal – udělej si test. O miminko jsme se nesnažili, přesto mi to nedalo a test si udělala. Jaké bylo moje obrovské překvapení, když test ukázal //. Nejprve jsme byli v šoku.  Obzvlášť taky proto, že oba kluci si dávali na čas a my se o ně s manželem museli docela dlouho snažit.

Nakonec ale převládla radost. Zároveň přišel i strach, protože žádné mé těhotenství nebylo bezproblémové. Přesto  – nebo právě proto – jsem s objednáním k lékařce trochu otálela. Po týdnu jsem se objednala hned na další týden. Paní doktorka mi řekla, že mimi vidí, jen se zdá o něco mladší a abych přišla za 14 dní na kontrolu. Mimi rostlo a vše se i po těch 14 dnech zdálo v pořádku.

O týden později jsem ale ráno začala mít trochu problémy, zašpinila jsem. A ač jsem do té doby trpěla šílenými nevolnostmi, najednou vše přešlo. Volala jsem si k lékařce a měla jsem ihned přijet. Celá nervózní, se strachem, jsem k ní jela. Manžel mě uklidňoval, že se určitě nic neděje, však jsme to už zažili u staršího syna, přibližně ve stejnou dobu. Vím, že měl pravdu, přesto – my ženy to prožíváme jinak. No, ale nemýlil se. Paní doktorka mě vzala na utz, kde se krom miminka ukázal i hematom. Dostala jsem spoustu léků a mám prý zvolnit tempo. Snažím se tedy víc odpočívat – i když se dvěma raubíři to moc nejde. A doufám, že na další kontrole za 14 dní bude vše v pořádku. Držte nám tedy prosím pěsti, ať se za ty „dlouhé“ 2 týdny dozvíme jen samé dobré zprávy.

Zatím ahoj a za 14 dní snad nashledanou.

Článek je součástí projektu Těhotná s VD, jehož hlavní partnerem je internetový obchod Benito.cz, který pro zúčastněné maminky připravil hodnotné dárkové balíčky.