Obvodní lékař

Snad každý z nás má svého obvodního lékaře. Můj lékař ,ke kterému chodím od svých 15 let, mě neustále udivuje svou léčebnou metodou. Chodím proto k němu pouze v těch nejnutnějších případech, kde moje domácí léčba již nezabírá…Když k němu příjdete do ordinace, čte si noviny a svačí. Snad ani nechápe, že nemocný člověk nemá na jídlo ani pomyšlení a někdy se mu z jídla zvedá žaludek.
Jedna z mých nevyhnutelných návštěv byla, když jsem byla ve 2. měsíci těhotenství. Měla jsem horečku a hrozně mě bolelo v krku, no prostě angína jako trám. Pan doktor, když posvačil a dočetl černou kroniku, mi pohledem sdělil, že to nic není a mám to jen vyležet. Celou noc jsem nespala, nemohla jsem už ani jíst ani pít. Samozřejmě jsem měla strašný strach, co to udělá s dítětem, vždyť první tři měsíce se nejvíce vyvíjí. Noc jsem prožila ve strašných bolestech a ráno se vydala opět k lékaři. Ten mi tvrdil, že mi nemůže napsat antibiotika, protože jsem těhotná a řekl mně, ať si zajedu na krční.
Když mě prohlédla pani doktorka na krčním, tak se divila, že mně pan doktor zrovna nenapsal penicilin, že ten těhotný můžou. Brala jsem ho po 4 hodinách, byla to angína jako trám. Na dítěti se to naštěstí nijak nepodepsalo, je zdravé a má se k světu.
A jak jste na tom vy se svým lékařem?