Nezvaný host

Přišel k nám nezvaný host a stále nechce odejít. Už je u nás asi dva měsíce. Už si nevíme rady a vyzkoušeli jsme, co se dalo. Když si myslíme, že už máme vyhráno, zase nás doběhne.
Asi se mu u nás strašně líbí.
Jenomže už z něho začínáme být všichni unaveni…Já už chci jít konečně ven, přijít domů a vědět, že jsem si ho zase nedonesla domů. Také je na návštěvě u našich babiček a dokonce se mu líbí i ve školce. Jak se ho ale konečně zbavit?
Možná by stačilo, kdyby vykouklo sluníčko a trochu se oteplilo. Jenomže letos se tomu jaru ještě moc nechce. Paní zima nechce předat žezlo dalšímu.
Ach jo.
A kdo že je ten nezvaný host?
Rýma, stále se vracející kašel a navíc ještě střevní chřipka. A jelikož jsme doma čtyři, obejde nás všechny, a protože má asi málo, tak si dá další kolo. Nevím, čím to je, ale jenom ten náš nejmladší bobišek je na tom zatím stále nejlépe. Sice mu teče z nosu, ale to je zatím to jediné.
Druhá nejmladší je na tom hůř. Nejprve léky na nachlazení a protože nepomohly, tak antibiotika. Já to od ní dostala. A stálo to za to. Chvílemi nechápu, jak jsem zvládla dvě děti, domácnost a svého muže. Když už jsme se dali dohromady, přešel náš host nehost na hlavu rodiny.
Nevím, čím to je, ale ženská zvládne nemoc, rodinu a domácnost, zatímco muž je rád, že zvládne sám sebe.
Jenomže do toho přišel další nezvaný host.
A tentokrát ze školky. Za celou dobu, kdy chodí dcera do školky, to bylo poprvé, kdy mi volali, ať si pro ni přijdu. Zvládla jsem to za rekordních 15 minut (obléct se a dojít do školky). Musela jsem jít pěšky, protože ta doprava na vesnici je opravdu hrozná.
Doma nemocný chlap a syn, který chtěl jít se mnou ven.
Ale zvládli jsme to a po dvou dnech šla dcera do školky. Byla už v pořádku, nic jí nebylo.
Jenomže ve školce to v pořádku ještě nebylo.
Hurá, dva členi domácnosti zdraví.
Jojo, zlaté oči. Odpoledne už polehávala, znovu průjem a zvracela. Takže nanovo.
Ze dvou tříd ve školce zbyla polovina jedné třídy. Takže já opět nachlazená, chlap stále nachlazený, dcera už naštěstí zdravá (ale doma, ve školce stále řádí střevní chřipka a do toho jí přece nedám), synovi teče z nosu.
Tak takový nezvaný host je u nás doma. Vyhodíme ho dveřmi, ale vrátí se oknem. Snad se nám ho už konečně podaří vyhnat. Snad už konečně vysvitne sluníčko a teploměr ukáže více stupňů.
Snad už konečně přijde jaro.