Nejšťastnější těhulka

Těhotenství……. to je pojem! Pohráváním si s myšlenkou na miminko to všechno začíná, strachem z porodu to pokračuje a držením toho pokladu v náručí to končí…. nebo také začíná? 🙂 …Když jdete k doktorovi a vidíte první ultrazvuk Vašeho miminka, je to jen taková skvrnka, která Vám toho moc neřekne, ale s každým dalším ultrazvukem se ve Vás děje ten největší zázrak, jaký příroda dokázala vyčarovat. Začínáte vidět človíčka, který má najednou ruce a nohy, začínáte vnímat obličej a pohyby…..
Samozřejmě také máte čím dál tím větší strach o toho tvorečka, ale to období, kdy je ve Vás, je vlastně to nejbezpečnější v jeho životě! Když se mi viditelně zakulatilo bříško, tak jsem začala rozkvétat, opravdu bych nevěřila, jak to funguje. Já snad ani nevím, jak Vám mám ten úžasný pocit popsat. Bylo ve mě miminko, každý den větší a větší, já se strojila tak, abych to bříško mohla ukazovat… teda nééé nahé, na to jsem odvahu neměla a hlavně mi hodně popraskalo ač jsem mazala i 2x denně, ale to nevadí, vlastně mi v té době nevadilo vůbec nic, myslím, že mi to bříško opravdu slušelo, já milovala každé kilo navíc 🙂 naštěstí jsem přibrala jen 13 kilo a ty jsou pryč. 🙂
Ale asi by mi bylo jedno i kdybych přibrala 30 kilo, to všechno se pak dá shodit, hlavní je, že mimčo je dobře živené, ale nic se nemusí přehánět! Věřím, že když se bříškem kocháte, mluvíte na miminko a hladíte ho, že to všechno vnímá a je tím hodně ovlivněné. Stres v těhotenství je opravdu špatný a navíc každou těhulku pak čeká období šestinedělí a to je potřeba být opravdu v pohodě a trošku vyrovnaná, ale i já s tím mám problém, to bych lhala, kdybych tvrdila, že jsem pořád jen v pohodě.
Ale Terezka je hrozně hodná, jenže my maminky máme dost rozhozené hormony a tak, když zapláče, tak hned řeším, co dělám špatně a rve mi to srdíčko, tak si popláču s ní a je to dobré. 🙂 Jen chci říct, že bych nikdy nevěřila, že je to opravdu těžké zvládat své nálady a pocity!
Ale zpátky k bříšku! Těhulky, nebojte se oblékat tak, aby celý svět tu nádheru viděl, nemusíte se halit do volných věcí, každá těhulka může být přitažlivá a krásná, ale hlavně to musí jít z Vás, proto se usmívejte, hlaďte pupík a nezapomeňte tomu drobečkovi říct, že se na něj těšíte, fakt to zabírá.
Ještě dneska, skoro měsíc po porodu, si po tom bříšku postesknu, ale za dva roky se budu těšit, že snad ve mě bude vznikat zase nový život. Přeji Vám všem štěstí, pohodu a krásné, nenáročné těhotenství….