MVD: Endlisek a Sofinka – Co je u nás nového?

Ahoj holky, čas doma s malou hrozně letí a za pár dnů oslaví již půl roku. Stihly jsme od minule vítání občánků, kde Sofinka byla nejmladší a jako jediná z miminek se tam trochu rozplakala, naštěstí se však rychle utišila a dokonce i usnula, takže máme na památku vtipné fotky, kde v kolébce spinká. Také jsem oslavila narozeniny, na které jsem pozvala všechny blízké kamarády, takže princeznu konečně viděli. Oslava se podařila, akorát Sofi není zvyklá na tolik lidí pohromadě, takže z toho byla v šoku a uplakaná. Návštěvy v menším počtu ale zvládá skvěle a užívá si, že putuje z náručí do náručí a je středem pozornosti, nakonec z ní asi bude společenská holka.

Sofinka je hodně vnímavá, vše ji zajímá, vše si chce osahat a prozkoumat. Přetáčí se už tak rychle, že je během chvilky o několik metrů daleko, tudíž jsem pořád u ní a když si musím někam do jiné místnosti odskočit, stavím okolo ní zeď, která by mohla konkurovat té čínské. Začala se už plazit a snaží se lézt, takže už jí bude brzo postel malá a přemístíme se na zem, kde už pomalu připravuji bezpečný terén na závody.

Sofinka je i nadále výlučně kojena a ráda bych v tom pokračovala, ale vidím, že už by ráda okusila i něco jiného. Vždy, když jíme, nám už chňapá po jídle a závistivě pozoruje, takže brzy dostane první příkrm. Jedlík je opravdu velký a přibírá závratnou rychlostí, hodně ji nosím v náručí a už se opravdu pronese.

V kočárku se jí stále nelíbí, tak jsem jí i sobě udělala radost a pořídila nám krásné nosítko, které je na krátké výlety ideální. Ještě pořád radši zvu kamarádky k sobě, protože jsem nervozní z cestování, ale párkrát už jsme přece jen vyrazily a nakonec to bylo fajn. Sice o nás věděl celý vlak, bus i šalina, no prostě celý dopravní prostředek, kterým jsme se přemisťovaly, ale stejně jsem byla ráda, že jsme trochu změnily prostředí a zažily něco nevšedního.

Poslední dobou nejvíce žiji těhotenstvím kamarádky, které mě hrozně těší a prožívám ho asi ještě více než ona sama. Termín má na Sofinčiny první narozeniny, tak to zrovna krásně vyšlo. Hrozně mě baví si o tomto tématu povídat a shánět informace a nejspíše s ní půjdu i na předporodní kurz místo tatínka, a už teď se moc těším. Její přítel nechce být u porodu, tak mi navrhla, že bych mohla jít jako opora místo něho, kdyby si to nerozmyslel. Takže si na jednu stranu přeji, aby šel on, protože vím, jak je to v takové chvíli důležité a jak to pro mě moc znamenalo, že byl přítel se mnou a na druhou stranu bych moc ráda šla já, tak uvidíme. Už teď jsem ale nadšená, že bude mít Sofi parťáka nebo parťačku na hry.

Mějte se krásně a užívejte s vašimi dětmi.

Článek je součástí projektu Mateřská s VD, jehož partnery jsou Gaga’s pleny a Tinky shops.