Jsem MÁMA!!

Zdravím všechny maminky.
Včera jsem zažila něco, co mě nutí napsat o tom i ostatním.. Na procházce s naší 10měsíční dcerkou jsem potkala v parku velmi mladičkou mamču, jak velmi škaredě a vulgárně křičí na své mimčo, řvala na něj, že je vše jeho vina, že má jen nervy, třásla s ním..

Jsem maminka 3 dětí. Nejstarší má 13let, bylo to doslova vymodlené miminko, měla jsem velké zdravotní problémy. Vypadalo to, že jí ani nedonosím, byla jsem pořád v nemocnici.. Ale za necelé 2 roky se nám narodil kluk, jak buk, a i má lékařka byla velmi překvapená, že máme druhé miminko!… Zdravotní komplikace mě ale provázeli pořád, mám za sebou dvě gynekologické operace, po rozvodu jsem s dětičkama byla dlouho sama.. Vždy jsem měla dětičky všeobecně moc ráda a říkala jsem si, že bych ještě někdy, až budou má dítka velká, miminko mooooc chtěla… Život se mi odměnil za to všecko zlé a potkala jsem super chlapa, nyní mám 34 (v létě 35) a máme spolu krásnou dcerku. Naše velké děti jí nadevše milují a můj manžel miluje nás všechny!!

To, co jsem viděla v parku, se mě velmi dotklo a vede mě k zamyšlení, jak křehký a posvátný by měl být vztah k našim dětem. Vidím a slyším to pořád, jak si mladé maminky pořídí miminko a vlastě je to jen jakási „havárka“ a neplánování! Ne, nechci tady nikoho odsuzovat, ale cítím to tak! Nejsme ve středověku, žena si může svobodně vybrat, zda opravdu ví, jestli když se s mužem miluje, chce se chránit, pokud miminko zatím nechce. V televizi pořád slyšíme, jak nějaká „matka“ zabije své miminko!…
Možná ta maminka v parku byla jen nervozní z různých problémů, zlobila se třeba na svého manžela, byla nevyspaná, unavená z mateřské dovči..ale to mimčo je jen bezbraný človíček, který je tady na světě, protože jsme ho na něj přivedli a je odkázáno na naší péči a lásku!!

V našem paneláku bydlela mladá maminka, každý den jsme bohužel slyšeli, jak na svou dcerku škaredě kčičí, hádky s jejím přítelem.. Na štědrý večer se od nich ozýval tak srdcervoucí pláč a rány, že jsme volali i policii… Vím, že často je život některých maminek velmi složitý. Ale co vím, můžou a měli by ovlivnit,jestli chtějí dětátko!! I já, ve svých skoro 35letech mám v živé paměti hrozné hádky rodičů..

Maminky, ať už vás trápí cokoli, vaše dětičky nejsou příčinou vašich problémů! Já mám také za sebou život bez peněz, v podnájmech, v domě pro matky s dětmi!..ale vždy jsem měla své děti na prvním místě a nevybíjela jsem si na nich svůj život!! Děti jsou DAR a pokud to tak na 100% necítíte, tak je nemějte!
Přeju všem maminkám hodně lásky, pochopení a manžela, který je miluje! A všem těhulkám krátký porod a zdravé dětičky!!

Lenka!!