Tři roky trápení

Mám dceru, které bude nyní 6 let, atopický ekzém se u ní vyskytl ve třech letech, když začala navštěvovat MŠ. Po všech vyšetřeních jsme zjistili, že má potravinové a pylové alergie, deficit immunity…

I já jsem se bránila používat masti kortikoidní. Ale ve stavu, ve kterém se necházela má dcera, nic jiného nepomáhalo. Pokud se držíte rad lékařů a užíváte masti, tak jak máte, pomůžete nejen dítěti, ale i sobě. Nikdy jsem se nesetkala s nikým, kdo by měl ekzém v takovém stadiu jako moje dcera, ani nikdo z mých známých. Dokonce naše paní doktorka řekla, že jsme její nejhorší případ.

Vyzkoušeli jsme všechny možné alternaticní metody – homeopatii, kineziologii apod. Navštěvovali jsem nemocnici v Motole. Nic však nepomohlo. Až jednoho dne po dlouhodobém pobytu v nemocnici nám naše paní doktorka z alergologie navrhla lázeňskou péči v Karviné v Darkově. Jelikož jsem byla psychicky a fyzicky unavená – probdělé noci, dny plné škrabání, souhlasila jsem. Když jsem do lázní přijela poprvé, čekala jsem děti podobně postižené, ale i zde byla má dcera „raritou“. V těchto lázních jsou spodní prameny, hodnota této vody odpovídá hodnotám vody v Mrtvém moři. Již po 4 týdnech se začal stav lepšit.

Před několika dny jsem se vrátila z Darkova potřetí. Má dcera je krásná a hlavně „čistá“ holčička. Informujte se této možnosti u svého pediatra. Kortikoidní masti dnes nemusíme používat ani vyjímnečně.

Největší zlom nastal opravdu lázeňskou péčí v Darkově.